Το Elder Scrolls 6 θα χρησιμοποιεί τη next-gen τεχνολογία του Starfield και…αργεί

Το project βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού
01 Ιουλίου 2021 12:44
Το Elder Scrolls 6 θα χρησιμοποιεί τη next-gen τεχνολογία του Starfield και…αργεί

Μετά τη αποκάλυψη του άκρως αναμενόμενου Starfield στην E3 2021, πολλοί αναρωτήθηκαν τι συμβαίνει με το The Elder Scrolls 6, το οποίο επίσης είχε αποκαλυφθεί το 2018, μαζί με τον sci-fi τίτλο της Bethesda.

Όπως φαίνεται η συνέχεια της σειράς μετά το Skyrim απέχει ακόμη αρκετά χρόνια, μιας και βρίσκεται μετά το Starfield στον προγραμματισμό της Bethesda. Μιλώντας στο The Telegraph, ο επικεφαλής των δύο projects, Todd Howard, ξεκαθάρισε πως το νέο Elder Scrolls βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού. Ωστόσο, η ομάδα δοκιμάζει ήδη πως μπορεί να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες της Creation Engine 2 για τα concepts του Elder Scrolls. Μάλιστα, ο Howard επισήμανε πως όλη η δουλειά που έχει κάνει η ομάδα του για την τεχνολογία του Starfield θα αξιοποιηθεί και για το νέο Elder Scrolls.

Συγκεκριμένα, ο Howard δήλωσε:

Η νέα τεχνολογία του Starfield, η Creation Engine 2, είναι κατά κάποιον τρόπο φτιαγμένη και για τα δύο παιχνίδια. Είναι σα μια νέα τεχνολογική βάση. Αυτή τη στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία της development δουλειάς μας αφορά το Strafield, αλλά όλοι δουλεύουν για όλα, όποτε τα projects αλληλοσυνδέονται.

Είναι καλό να σκέφτεστε πως το The Elder Scrolls 6 είναι ακόμη σε φάση σχεδιασμού, αλλά ελέγχουμε και την τεχνολογία. ‘Μπορεί αυτό να υποστηρίξει τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε σε αυτό το παιχνίδι;’

Κάθε τίτλος θα έχει κάποια νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, οπότε και το Elder Scrolls 6 θα φέρει κάποιες προσθήκες στην Creation Engine 2, τις οποίες θα απαιτεί το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Για την ιστορία, το Μάιο του 2020, ο επικεφαλής του marketing της Bethesda, Pete Hines, είχε ξεκαθαρίσει πως είναι απίθανο να δούμε κάτι από το Elder Scrolls 6 πριν την κυκλοφορία του Starfield.

Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη, αν αναλογιστούμε πως τα Bethesda Game Studios βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην τελική ευθεία της ανάπτυξης του Starfield, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για τα Xbox Series X | S και PC στις 11/11 του 2022.