Το Skyblivion είναι ίσως ένα από τα φιλόδοξα gaming mods όλων των εποχών (ΒΙΝΤΕΟ)

Modders ξαναφτιάχνουν ολόκληρο το Oblivion μέσα στο Skyrim!
26 Μαρτίου 2022 12:35
Το Skyblivion είναι ίσως ένα από τα φιλόδοξα gaming mods όλων των εποχών (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλές φορές η modding κοινότητα έχει εντυπωσιάσει με τα επιτεύγματά της, εμπλουτίζοντας ή διορθώνοντας πτυχές λατρεμένων παιχνιδιών. Τώρα, όμως, η ομάδα TESRenewal φτάνει τον όρο mod στα όριά του, αφού εργάζεται εδώ και δέκα χρόνια σε ένα από τα πιο φιλόδοξα gaming mods όλων των εποχών.

Ο λόγος γίνεται για το Skyblivion, ένα project το οποίο δεν είναι μικρό mod, αλλά ολόκληρο remake παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα εγχείρημα να δημιουργηθεί από την αρχή ολόκληρο το The Elder Scrolls IV: Oblivion, χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη και ευέλικτη μηχανή γραφικών του Skyrim.

Από το 2013, λοιπόν, η TESRenewal καταγράφει σταθερά την πρόοδο της με διάφορα βίντεο στο YouTube, όπως livestreams που δείχνουν τη διαδικασία δημιουργίας νέων assets ή συνεντεύξεις με developers. Τώρα, καθώς το project πλησιάζει την ολοκλήρωσή του, η ομάδα ξεκίνησε μια νέα σειρά από development diaries, τα οποία δείχνουν πιο αναλυτικά την ανανεωμένη εκδοχή της Cyrodiil.

Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα δημοσίευσε πρόσφατα το τέταρτο βίντεο αυτής της σειράς, το οποίο εστιάζει στον κόσμο του Skyblivion, τονίζοντας πως στόχος είναι οι παίκτες να νιώσουν το ίδιο δέος που ένιωσαν όταν έπαιξαν για πρώτη φορά το πόνημα της Bethesda στο μακρινό πλέον 2006. Όσον αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας του Skyblivion, η TESRenewal σημειώνει πως έχει κάνει σημαντική πρόοδο τελευταία στο project και πλέον μπορεί να δει το φως στο τέλος του τούνελ, ωστόσο θα χρειαστεί ακόμη αρκετός χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη.

Ακολουθεί το εν λόγω βίντεο, μέσα από το οποίο μπορείτε να μάθετε πολλά περισσότερα για το εξαιρετικά φιλόδοξο mod.