Το Battlefield 2042 δε θα έχει ούτε campaign, ούτε Battle Royale mode

Και η EA εξηγεί το γιατί
09 Ιουνίου 2021 18:41
Το Battlefield 2042 δε θα έχει ούτε campaign, ούτε Battle Royale mode

Πριν λίγα λεπτά το Battlefield 2042 αποκαλύφθηκε και επίσημα με ένα φαντασμαγορικό trailer, το οποίο μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ. Τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν νέες λεπτομέρειες και συγκεκριμένα μάθαμε πως το παιχνίδι θα είναι μια αποκλειστικά multiplayer εμπειρία, και ως εκ τούτου δε θα έχει ούτε campaign, αλλά ούτε και Battle Royale mode.

Μιλώντας στο Eurogamer, ο design director του παιχνιδιού, Daniel Berlin, ξεκαθάρισε το λόγο πίσω από την απόφαση αυτή, δηλώνοντας:

Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που μας επιτρέπει να εστιάσουμε περισσότερο σε αυτό που είμαστε καλύτεροι. Κοιτάξαμε το DNA του στούντιο, αυτό που κάνουμε τόσο καιρό και απλά είπαμε: «Ξέρεις κάτι, δεν πρόκειται να κάνουμε κάποιο παραδοσιακό single-player campaign αυτή τη φορά». Αντιθέτως, θα δώσουμε όλη την έμφαση και όλους αυτούς τους πόρους για να δημιουργήσουμε βάθος στο multiplayer. Γιατί αυτό κάνουμε καλύτερα.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως δε θα υπάρχουν καθόλου αφηγηματικά στοιχεία. Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, το setting του παιχνιδιού θέλει τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να βρίσκονται ένα βήμα πριν τη σύγκρουση. Ωστόσο, πόλεμοι δι' αντιπροσώπων διεξάγονται εδώ και δεκαετίες, δημιουργώντας έμπειρους βετεράνους που δεν έχουν πλέον χώρα για να παλέψουν. Αυτοί οι Specialists χρησιμοποιούν τώρα τις ικανότητές τους για να διαμορφώσουν το μέλλον — ένα μέλλον για το οποίο αξίζει να αγωνιστεί κανείς.

Πάνω σε αυτό, ο Berlin πρόσθεσε:

Το 2042 δεν είναι ένα παιχνίδι χωρίς αφήγηση. Ακόμη έχουμε έναν narrative driven κόσμο και αυτό είναι κάτι που θα δείτε μέσα από τα μάτια των specialists που φέρνουμε στο προσκήνιο. Καθώς προχωράμε ως live υπηρεσία, με τις σεζόν, θα προσθέτουμε νέους specialists και θα δείτε πως ο κόσμος θα εξελίσσεται μέσα από αυτούς.

Τέλος, όσον αφορά την απουσία κάποιου Battle royale mode, ο director επισήμανε:

Δε χωρά αμφιβολία πως το Battle Royale είναι εξαιρετικά δημοφιλές αυτή τη στιγμή. Για την ώρα δεν έχουμε κάποιο πλάνο για battle royale mode, όμως έχουμε άλλες εμπειρίες εντός του παιχνιδιού για τις οποίες δε μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη και για τις οποίες είμαστε τρομερά ενθουσιασμένοι.

Το Battlefield 2042 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου (ή στις 15 Οκτωβρίου με τις εκδόσεις που προσφέρουν Early Access) για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC.