Xbox Series X|S: Η Microsoft δοκιμάζει λύση για να αποφύγει τους κερδοσκόπους μεταπωλητές

Και ξεκινά την εφαρμογή της στις ΗΠΑ
15 Μαΐου 2021 10:07
Xbox Series X|S: Η Microsoft δοκιμάζει λύση για να αποφύγει τους κερδοσκόπους μεταπωλητές

Η περιορισμένη διαθεσιμότητα chips δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που κάνει δύσκολο έργο την εύρεση των κονσολών νέας γενιάς στα ράφια των καταστημάτων. Συγκεκριμένα, τον πονοκέφαλο των gamers που θέλουν να αναβαθμιστούν στα Xbox Series X | S και PS5 εντείνουν οι κερδοσκόποι μεταπωλητές, οι scalpers, οι οποίοι αγοράζουν μαζικά όσες διαθέσιμες κονσόλες βρίσκουν και τις μεταπουλούν με σημαντικά αυξημένες τιμές.

Θέλοντας οι κονσόλες της να φτάνουν στα χέρια των πραγματικών gamers, η Microsoft ετοίμασε ένα νέο μηχανισμό που φιλοδοξεί να λύσει έως έναν βαθμό το πρόβλημα. Συγκεκριμένα, η εταιρία ξεκίνησε το “Console Purchase Pilot”.

Αυτό επιτρέπει στους κατόχους Xbox One που είναι μέλη του Xbox Insider προγράμματος να δηλώσουν ενδιαφέρον και να αγοράσουν την κονσόλα απευθείας από τη Microsoft. Με τον τρόπο αυτό η εταιρία εξασφαλίζει πως στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κονσόλες θα αγοραστούν από πραγματικούς Xbox One κατόχους που απλά θέλουν να κάνουν το άλμα στη νέα γενιά. Ο μηχανισμός αυτός θα λειτουργεί μόνο μέσα από την ειδική εφαρμογή του Xbox One και απαιτεί τη χρήση Xbox λογαριασμού. Έτσι, δεν υπάρχει ο κίνδυνος για bots ή μαζικές αγορές από scalpers, αφού κάποιος θα πρέπει να έχει ήδη Xbox κονσόλα και λογαριασμό.

Το νέο αυτό πρόγραμμα ξεκινά δοκιμαστικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και όσοι εγγραφούν δεν είναι απαραίτητο πως θα μπορέσουν να αγοράσουν αμέσως κάποιο από τα Xbox Series X ή Xbox Series S, καθώς η κατάσταση με το στοκ προφανώς παραμένει ακόμη δύσκολη.