Fans αφιέρωσαν 15 χρονιά κάνοντας 2D το Metroid Prime και μπορείτε να το δοκιμάσετε (BINTEO)

Διαθέσιμο το δωρεάν demo
05 Απριλίου 2021 11:37
Fans αφιέρωσαν 15 χρονιά κάνοντας 2D το Metroid Prime και μπορείτε να το δοκιμάσετε (BINTEO)

Η ομάδα Team SCU αποφάσισε να εκφράσει την τεράστια αγάπη της για τη σειρά Metroid, δημιουργώντας ένα ανεπίσημο fan project που φιλοδοξεί να μεταφέρει το λατρεμένο Metroid Prime του GameCube στις δύο διαστάσεις.

Ο λόγος γίνεται για το ‘Prime 2D’, ένα project που βρίσκεται υπό ανάπτυξη από το 2004 και φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια κλασσική 2D Metroid εμπειρία, με όλες τις πτυχές του first-person αριστουργήματος της Retro Studios. Πλέον η ανάπτυξη έχει αρχίσει να επιταχύνεται και η ομάδα κυκλοφόρησε ένα δωρεάν demo.

Στο πλαίσιο αυτό, η Team SCU δήλωσε:

Έχουμε μια μακρά ιστορία, ξεκινώντας από τον Απρίλιο του 2004. Έχουμε αλλάξει 5 διαφορετικούς κύριους προγραμματιστές και έχουμε εκατοντάδες εθελοντές που βοήθησαν με χιλιάδες resources. Αλλά αυτό είναι το παρελθόν, και είμαστε στο τώρα.

Η δουλειά των fans που παραμένουν αφοσιωμένοι εδώ και 15 χρόνια είναι σίγουρα αξιοθαύμαστη. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση μέσα από τον player που ακολουθεί ή να κατεβάσετε το δωρεάν demo πατώντας εδώ.

Βέβαια, η μοίρα του project είναι δυστυχώς αβέβαιη. Όπως έχουμε δει και στο παρελθόν, η Nintendo είναι αρκετά προστατευτική με τα IPs της, καταφεύγοντας συνήθως σε νομικές ενέργειες, ακόμη και απέναντι σε μη-κερδοσκοπικά fan projects. Για παράδειγμα, το 2016 η εταιρία είχε κατακεραυνώσει το Metoid fan project AM2R, κυκλοφορώντας το δικό της επίσημο Metroid II remake τον επόμενο χρόνο.

Το επόμενο βασικό κεφάλαιο της σειράς, το Metroid Prime 4, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Nintendo Direct που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της E3 2017. Τον Ιανουάριο του 2019, η Nintendo είχε ανακοινώσει μέσω ενός βίντεο στο επίσημο κανάλι της στο YouTube πως η ανάπτυξη θα ξεκινήσει εκ νέου και έτσι το project πέρασε από τα χέρια της Bandai Namco στην έμπειρη Retro Studios.

Για την ιστορία, το τελευταίο αριθμημένο παιχνίδι του franchise ήταν το Metroid Prime 3: Corruption που κυκλοφόρησε το 2007.