Xbox και Bethesda γίνονται επίσημα «ένα» – Απάντηση για τα αποκλειστικά παιχνίδια

Το Xbox καλωσορίζει οκτώ νέα στούντιο
09 Μαρτίου 2021 17:59
Xbox και Bethesda γίνονται επίσημα «ένα» – Απάντηση για τα αποκλειστικά παιχνίδια

Είναι πλέον επίσημο. Όπως σας είχαμε ενημερώσει, οι αρμόδιοι φορείς παγκοσμίως έδωσαν πριν μερικά εικοσιτετράωρα το πράσινο φως για την εξαγορά της Bethesda από τη Microsoft. Το Xbox επιβεβαίωσε τώρα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του πως η Bethesda αποτελεί μέλος της οικογένειάς του.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε μια ανάρτηση από τον επικεφαλής του τμήματος, Phil Spencer, ο οποίος καλωσόρισε τις Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog και Roundhouse Studios στις δημιουργικές ομάδες του Xbox.

Η δημοσίευση επισημαίνει ότι μέσα στην εβδομάδα πολλοί τίτλοι από τη βιβλιοθήκη της Bethesda θα έρθουν στο Xbox Game Pass, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό θα ακολουθήσουν σύντομα. Όσον αφορά το επίμαχο θέμα της αποκλειστικότητας των μελλοντικών τίτλων της εταιρίας, η ανάρτηση του Phil Spencer αναφέρει:

Με την προσθήκη των δημιουργικών ομάδων της Bethesda, οι παίκτες πρέπει να γνωρίζουν πως οι Xbox κονσόλες, τα PC και το Game Pass θα είναι το καλύτερο μέρος για να βιώσει κάποιος τα νέα παιχνίδια της Bethesda, συμπεριλαμβανομένων μερικών νέων παιχνιδιών που στο μέλλον θα είναι αποκλειστικά για τους Xbox και PC παίκτες.

Η απάντηση που περίμενε, λοιπόν, η κοινότητα είναι εδώ. Το μελλοντικά παιχνίδια της Bethesda θα είναι αποκλειστικά στις Xbox κονσόλες και το PC...περίπου. Η Microsoft δεν επιβεβαίωσε αν αυτό θα ισχύει για όλους τους τίτλους και αντιθέτως χρησιμοποίησε τη λέξη “μερικά”, αφήνοντας ανοιχτό το παραθυράκι για κυκλοφορίες σε άλλες πλατφόρμες.

Αυτό ίσως έγινε γιατί τα Deathloop και Ghostwire: Tokyo που θα είναι χρονικές αποκλειστικότητες του PS5, σύμφωνα με τις συμφωνίες που υπογράφηκαν πριν την εξαγορά. Από την άλλη, μπορεί το παραθυράκι να έμεινε ανοιχτό για παιχνίδια-υπηρεσίες, όπως το Fallout 76 και το The Elder Scrolls Online. Με την πάροδο του χρόνου θα ανακαλύψουμε τι ακριβώς σημαίνει το “μερικά”.

Για να συνοδεύσει την ανακοίνωση, η Bethesda έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας και ένα ειδικό βίντεο που γιορτάζει την μακρά ιστορία της από το 1986. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσα από τον player που ακολουθεί.