Χειριστήριο-μπανάνα πατένταρε η Sony, γιατί το DualSense ήταν μόνο η αρχή

Ανακαλύφθηκαν πατέντες και για νέα PS VR χειριστήρια
04 Μαρτίου 2021 18:55
Χειριστήριο-μπανάνα πατένταρε η Sony, γιατί το DualSense ήταν μόνο η αρχή

Το DualSense χειριστήριο του PS5 κατάφερε να αγαπηθεί από την κοινότητα και τους κριτικούς, χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του, όπως η απτική ανάδραση και τα adaptive triggers. Τώρα, η Sony ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στα χειριστήρια. Υποδεχθείτε…τις μπανάνες. Ναι, καλά διαβάσετε. Ο gaming κολοσσός πειραματίζεται με τη χρήση αντικειμένων της καθημερινής ζωής ως χειριστήρια, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και οι μπανάνες.

Σύμφωνα με μια νέα πατέντα που ανακαλύφθηκε από το GamesIndustry.biz, η τεχνολογία αυτά θα επιτρέπει σε οποιοδήποτε ‘μη φωτεινό παθητικό αντικείμενο που κρατά ο χρήστης’ να μετατραπεί σε χειριστήριο. Τα αντικείμενα θα σκανάρονται από μια κάμερα, η οποία θα τα ακολουθεί στη συνέχεια μέσα από τα pixels τους, τα χρώματα και τις αντιθέσεις τους. Ένα παιχνίδι θα μπορεί να προγραμματιστεί για να αναγνωρίζει αντικείμενα ως χειριστήρια ή να ενημερώνει τους παίκτες για το ποια αντικείμενα του νοικοκυριού τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να παίξουν.

Μέσα στο έγγραφο που συνοδεύει την πατέντα χρησιμοποιούνται ως παραδείγματα τόσο οι μπανάνες όσο και τα πορτοκάλια, εξηγώντας πως το σύστημα μπορεί να παρακολουθεί την κίνηση του αντικειμένου για την περιστροφή της κάμερας ή την επιτάχυνση και το φρενάρισμα σε ένα racing παιχνίδι. Μάλιστα γίνεται αναφορά και για χρήση πολλαπλών αντικειμένων συγχρόνως, όποτε το σενάριο dual-wield μπανανών για όπλα έρχεται όλο και πιο κοντά στην πραγματικότητα. Τέλος υπάρχει αναφορά και για mapping πλήκτρων πάνω στα αντικείμενα, όπως θα δείτε και στο ακόλουθο σκίτσο.

Το GamesIndustry.biz ανακάλυψε και μια ακόμη σχετική πατέντα της Sony, η οποία αφορά πιθανότατα τα νέα χειριστήρια του PlayStation VR 2. Η κατοχύρωση πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2020 και υπάρχουν αναφορές για haptic feedback, αισθητήρες ανίχνευσης του αντίχειρα και των υπόλοιπων δαχτύλων και για ένα μικροσκοπικό LED panel που πρακτικά αντικαθιστά τη μεγάλη φωτεινή μπάλα των PS Movie χειριστηρίων.

Ακολουθεί το σκίτσο των χειριστηρίων που συνόδευε την πατέντα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατοχύρωση μιας πατέντας δε σημαίνει απαραιτήτως πως θα δούμε και κάποιο αντίστοιχο καταναλωτικό προϊόν. Επομένως, η ιδιαίτερη αυτή ιδέα μπορεί να μη φύγει ποτέ από το στάδιο των δοκιμών.