Κρυμμένο ηχητικό για το Halo Infinite αποκαλύπτει πράγματα για το σενάριο

Η έκπληξη της 343 Industries για τους lore fans
01 Μαρτίου 2021 13:19
Κρυμμένο ηχητικό για το Halo Infinite αποκαλύπτει πράγματα για το σενάριο

Όπως σας μεταφέραμε, πρόσφατα η 343 Industries ενημέρωσε τους παίκτες για την κατάσταση του Halo Infinite, αποκαλύπτοντας νέες λεπτομέρειες για τον κόσμο του παιχνιδιού, καθώς και νέο φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζει την αξιοσημείωτη βελτίωση του τεχνικού τομέα.

Ένα από τα σημεία που τόνισε η ομάδα είναι πως το Halo Infinite θα είναι το πιο ανοιχτό παιχνίδι της σειράς μέχρι σήμερα και δε θα περιορίζει τους παίκτες μόνο στις κεντρικές αποστολές. Αντιθέτως, θα μπορούν να εξερευνήσουν ελεύθερα το Halo ring και να ολοκληρώσουν δευτερεύουσες αποστολές ή να ανακαλύψουν μυστικά. Θέλοντας μάλλον να δώσει ένα παράδειγμα για τις ανακαλύψεις που μπορούν να κάνουν οι παίκτες, η ομάδα έκρυψε ένα audio log μέσα στο κείμενο της ανάρτησης, το οποίο δίνει μερικές πληροφορίες για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει μάλλον το σενάριο.

Μπορείτε να ακούσετε το κρυμμένο ηχητικό πατώντας εδώ.


Το παρακάτω απόσπασμα περιλαμβάνει spoilers για το φινάλε του Halo 5: Guardians.

Στο συγκεκριμένο ηχητικό ακούμε την Dr. Halsey (δημιουργό της Cortana και των Spartans) να μιλά με έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος επισημαίνει πως 16 ηλιακά συστήματα έχουν απενεργοποιηθεί (όπως βλέπουμε να ξεκινά στο φινάλε του Halo 5). Στη συνέχεια στο σημείο καταφθάνει ο Master Chief που ρωτά ποιο είναι το σχέδιο. Η Halsey, λοιπόν, τονίζει πως το μήνυμα της Cortana πλέον έχει φτάσει στα πέρατα του γαλαξία και οι περισσότερες AI τάσσονται με το μέρος της, πρακτικά επαναστατώντας.

Αυτό σημαίνει πως μάλλον στο Halo Infinite θα δούμε τις συνέπειες της εξάπλωσης της στρατιάς των Created υπό την ηγεσία της Cortana, πέρα από τους Banished που φαίνεται να είναι οι κεντρικοί ανταγωνιστές στη μάχη για το Zeta Halo, σύμφωνα με τα όσα έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα στα trailers. Το σχέδιο της ανεξέλεγκτης πλέον AI φαίνεται πως πετυχαίνει, αλλά ο Master Chief είναι μάλλον ο μόνος που μπορεί να την σταματήσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που το Halo Infinite αποτελεί κάτι σαν reboot για τη σειρά- τουλάχιστον εικαστικά-, το σενάριο θα συνεχιστεί και σίγουρα δε θα απουσιάσει η Cortana. Στο δεύτερο trailer του παιχνιδιού είχαμε δει τον Master Chief να συνδέει στην MJOLNIR πανοπλία του ένα ‘Weapon Containment Device’, το οποίο είχε παρόμοια κωδικό με το AI chip της Cortana. Μια από τις επικρατέστερες θεωρίες της κοινότητας, λοιπόν, είναι πως η Halsey θα δημιουργήσει ένα ακόμη αντίγραφο της Cortana για να καταφέρει να καταπολεμήσει την αρχική που πάσχει από Rampancy. Η θεωρία αυτή απέκτησε περισσότερη βαρύτητα μετά και τα γεγονότα του βιβλίου Shadows of Reach που έστειλε την Blue Team στον κατεστραμμένο πλανήτη.