ΦΗΜΗ: Xbox, Google και Amazon ετοιμάζουν μεγάλες εξαγορές gaming στούντιο

Στην αναζήτηση και η Sony και η EA
16 Ιανουαρίου 2021 13:34
ΦΗΜΗ: Xbox, Google και Amazon ετοιμάζουν μεγάλες εξαγορές gaming στούντιο

Το τελευταία διάστημα έχουμε δει πολλές μεγάλες εξαγορές στη gaming βιομηχανία, με αξία άνω του δισεκατομμύριού. Η Microsoft παραλίγο να σπάσει το ρεκόρ όλων των εποχών, με 7,5 δις για τη Zenimax/Bethesda, ενώ η Electronic Arts εξασφάλισε την Codemasters έναντι 1,2 δις και η Tencent την Leyou έναντι 1.5 δις.

Το μπαράζ των εξαγορών θα συνεχιστεί, όπως φαίνεται, και το 2021, με έναν έμπιστο insider να κάνει λόγω για πολλαπλές σημαντικές ανακοινώσεις στο μέλλον. Ο λόγος γίνεται για τον Brad Sams, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν έχει φέρει στα φώτα της δημοσιότητας πρώτος έγκυρες πληροφορίες. Μέσα από δύο tweets του, λοιπόν, έριξε λάδι στη φωτιά λέγοντας:

Πολλά χρήματα περιστρέφονται γύρω από gaming εταιρίες αυτή τη στιγμή, με πολλές να λαμβάνουν περισσότερες από μια προτάσεις.

Λίγες ημέρες μετά, ο Sams ξεκαθάρισε τι ακριβώς εννοούσε, μιλώντας στο εβδομαδιαίο του podcast. Πρόσθεσε μάλιστα πως γνωρίζει για τουλάχιστον τρία μεγάλα ονόματα που βρίσκονται στο στόχαστρο των Microsoft, Google και Amazon.

Αυτή τη στιγμή γίνονται πολλές συζητήσεις κεκλισμένων των θυρών για εξαγορές στη βιομηχανία. Υπάρχουν πολλά κινούμενα μέρη αυτή τη στιγμή, οπότε είναι δύσκολο να γνωρίζεις ποιες εταιρίες θα αγοραστούν και από ποιες. Σε αυτό το podcast συνήθως μιλάω για τη Microsoft, αλλά μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας που έχουν προσεγγιστεί από τη Microsoft, την Amazon και την Google. Και η Sony είναι μέρος της συζήτησης, αλλά όχι στο βαθμό που είναι η Google και η Amazon και φυσικά η Microsoft. Επίσης υπάρχει και η EA, δείτε τι συνέβη με την Codemasters για παράδειγμα.

Οι εμπορικές αξίες των gaming εταιριών αυξάνονται και αυξάνονται πολύ γρήγορα, καθώς νέοι παίκτες μπαίνουν απότομα στην βιομηχανία. Έχεις την Amazon και το Facebook που πραγματικά χρειάζονται νέα IPs και από την άλλη έχεις τη Microsoft που χτίζει αυτή τη gaming υπηρεσία, το Game Pass.

Έτσι, πολλές εταιρίες απλά εξαγοράζονται η μία μετά την άλλη. Οπότε να είστε προετοιμασμένοι για εξαγορές. Νομίζω πως μερικές θα ανακοινωθούν στο μέλλον.

Γνωρίζω για τρεις συγκεκριμένους στόχους των μεγάλων εταιριών που διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή.