Το combat σύστημα του Gotham Knights άλλαξε σημαντικά για το co-op 

Σε σύγκριση με τα Batman Arkham

Το combat σύστημα του Gotham Knights άλλαξε σημαντικά για το co-op

Το περασμένο καλοκαίρι, η WB Games Montréal, που στο παρελθόν μας είχε χαρίσει το Batman: Arkham Origins, αποκάλυψε το νέο παιχνίδι υπερηρώων της, το Gotham Knights. Για άλλη μια φορά μεταφερόμαστε, λοιπόν, στο σύμπαν που ξεκίνησε η Rocksteady, αλλά αυτή τη φορά δεν αναλαμβάνουμε τον έλεγχο του Bruce Wayne, αλλά των συμμάχων του Nightwing, Batgirl, Robin και Red Hood. Κατά συνέπεια, έχουμε να κάνουμε ένα co-op παιχνίδι, το οποίο επιτρέπει σε έναν παίκτη να βιώσει την εμπειρία μόνος του ή παρέα με έναν φίλο του.

Έπειτα από μια περίοδο χωρίς νέες πληροφορίες, η ομάδα ήρθε τώρα να παραχωρήσει μια μεγάλη συνέντευξη στο GamesRadar, αποκαλύπτοντας πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά και στο co-op στοιχείο και στο πως έχει επηρεάσει το σχεδιασμό του παιχνιδιού.

Συγκεκριμένα, ο Fleur Marty, executive producer του project, δήλωσε:

Έχουμε αλλάξει ριζικά το σύστημα μάχης, προκειμένου να λειτουργήσει καλά σε co-op. Φυσικά, έχουμε ακόμη να κάνουμε με brawler και έτσι μερικοί από τους μηχανισμούς δε θα μοιάζουν εντελώς καινούργιοι για όσους έπαιξαν και απόλαυσαν τη σειρά Arkham, αλλά από πολλές απόψεις η προσέγγισή μας είναι πολύ διαφορετική.

Πάνω σε αυτό, ο creative director του τίτλου, Patrick Redding, πρόσθεσε:

Η δυναμική που προσφέρουν οι δύο παίκτες ταιριάζει με τη Gotham City και το σύμπαν γενικότερα. Το ‘duo’, αυτή η συνεργασία, είναι τόσο κεντρικό χαρακτηριστικό του σύμπαντος που υπάρχει ειδική συντομογραφία στα comics, τα animations, τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές.

Μάλιστα, ο Marty επισήμανε πως όλοι οι χαρακτήρες θα μοιράζονται την ίδια πρόοδο και δε θα χρειάζεται να κάνετε ξεχωριστά leveling τον καθένα.

Δεδομένου ότι η εξέλιξη της ιστορίας είναι κοινή μεταξύ όλων των χαρακτήρων, είναι επίσης λογικό ότι δε χρειάζεται να τους κάνετε leveling από την αρχή κάθε φορά που θέλετε να αλλάξετε. Αυτό βοηθά και στη συνέπεια όσον αφορά την αφήγησή μας.

Τα άλλα μέλη της Batman οικογένειας βρίσκονται πάντα με κάποιον τρόπο στο παρασκήνιο. Ακόμα και όταν είστε έξω στον κόσμο και καταπολεμάτε το έγκλημα ή λύνετε κάποιο μυστήριο, δε μένουν ανενεργοί. Έτσι, είναι λογικό ότι εξελίσσονται και αυτοί και γίνονται ισχυρότεροι.

Το Gotham Knights αναμένεται να κυκλοφορήσει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα PS5 και Xbox Series X | S, καθώς και στις κονσόλες προηγούμενης γενιάς PS4 και Xbox One. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική συνέντευξη πατώντας εδώ.

3 σχολιο(α)