Ο Harvey Smith των Dishonored και Deus Ex ετοιμάζει το επόμενο παιχνίδι του

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για την Arkane;
07 Ιανουαρίου 2021 14:23
Ο Harvey Smith των Dishonored και Deus Ex ετοιμάζει το επόμενο παιχνίδι του

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική ιστοσελίδα Vandal, ο director των τριών παιχνιδιών της σειράς Dishonored και lead designer του αρχικού Deus Ex, Harvey Smith, μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια. Συγκεκριμένα, ο ταλαντούχος δημιουργός εργάζεται σε ένα νέο project στην Arkane Studios, το οποίο διευκρίνισε πως δεν είναι το Deathloop.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η Arkane απαρτίζεται από δύο εσωτερικές υποομάδες, την Arkane Lyon και την Arkhane Austin. O Smith εξήγησε πως για το πρώτο Dishonored, οι δύο ομάδες συνεργάστηκαν, ενώ για το Dishonored 2 έκανε την μετάβαση στο Lyon και έμεινε εκεί για τέσσερα χρόνια. Την ίδια χρονική στιγμή, η υπόλοιπη ομάδα στο Austin, δούλευε στο Prey, υπό την καθοδήγηση των Raphaël Colantonio, Ricardo Bare και Susan Kath.

Μετά την ολοκλήρωση του Dishonored 2, ο Smith επέστρεψε στο Austin και από τότε εργάζεται με πολλά από τα μέλη της ομάδας του Prey και του Dishonored, σε ένα παιχνίδι που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη. Μάλιστα, ο δημιουργός διευκρίνισε πως δεν έχει κάποια ανάμειξη με το Deathloop που ετοιμάζει η Arkane Lyon.

Παρόλο που ξεκαθάρισε το τι ακριβώς συμβαίνει με τις εσωτερικές υποομάδες της Arkane, ο Smith δε μίλησε αναλυτικότερα για τη φύση του νέου του παιχνιδιού. Δεν είναι απίθανο να έχουμε να κάνουμε με κάποιο νέο Dishonored ή ακόμη και κάποιο εξ’ ολοκλήρου νέο IP.

Πάντως, o Smith σχολίασε την εξαγορά της ομάδας του από τη Microsoft, όντας θυγατρική της Zenimax/Bethesda. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Μέχρι στιγμής δεν υπήρχε καμία αλλαγή στην Arkane. Γενικά θα ήταν πολύ, πολύ δύσκολο να βρεις κάποιο καλύτερο συνεργάτη για τη Bethesda, απ’ ότι είναι η Microsoft. Είναι ο τέλειος συνδυασμός.