Τέλος το multiplayer/co-op για την Arkane; Επιστρέφει στο single-player μετά το Redfall

Πρώτα στοιχεία για το επόμενο project της
20 Ιουλίου 2023 17:03
Τέλος το multiplayer/co-op για την Arkane; Επιστρέφει στο single-player μετά το Redfall

Το Redfall θεωρείται από πολλούς μελανό σημείο για το 2023 του Xbox, αφού το παιχνίδι έλαβε μικτές κριτικές από τους ειδικούς και κυρίως αρνητικές αντιδράσεις από τους παίκτες. Για την ακρίβεια, το θέμα της ποιότητάς του είχε πάρει τέτοιες διαστάσεις, που ο ίδιος ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, προέβη σε δημόσιες δηλώσεις και απολογήθηκε, τονίζοντας ότι η εταιρία θα προχωρήσει σε εσωτερικές αλλαγές για να μη συμβούν ξανά παρόμοιες αστοχίες.

Τελικά φαίνεται πως οι αλλαγές αυτές ξεκινάνε από την ίδια την Arkane Austin, η οποία σκοπεύει να επιστρέψει στις ρίζες της, όπως όλα δείχνουν. Αναλυτικότερα, η ομάδα ανάπτυξης του Refall ξεκίνησε να προσλαμβάνει για το επόμενο -πιθανότατα- project της, αναζητώντας ένα developer για να καλύψει την αρκετά υψηλόβαθμη θέση του Lead Technical Engineer. Το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης αγγελίας για το ρόλο είναι πως ζητά κατά προτίμηση ο υποψήφιος να έχει εμπειρία με ανάπτυξη ‘single-player action-RPGs’ και εμπειρία με ‘immersive sims’.

Φαίνεται, λοιπόν, πως το επόμενο παιχνίδι του στούντιο θα αφήσει multiplayer/co-op στην άκρη και θα είναι μια εμπειρία για έναν παίκτη, στην κατηγορία των immersive sims που ειδικεύεται η Arkane Austin και ο επικεφαλής της, Harvey Smith. Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πριν το Redfall, η Arkane είχε διαπρέψει στην κατηγορία αυτή, παραδίδοντας τα εξαιρετικά Dishonored, Dishonored 2 και Prey. Μάλιστα, η ομάδα ευθύνεται και για το cult-classic Arx Fatalis του 2002

Μένει να δούμε, λοιπόν, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της Arkane, η οποία πέρα από την εν λόγω θέση, έχει αναρτημένες αγγελίες για περίπου 10 ακόμη υψηλόβαθμους ρόλους, καθώς φαίνεται πως ξεκίνησε να στελεχώνεται με νέα μέλη για το επόμενο project της.