Περισσότεροι παίκτες από ποτέ παίζουν στο PC τους με χειριστήριο

Ενώ το Steam υποστηρίζει πλέον πλήρως το DualSense
22 Νοεμβρίου 2020 10:48
Περισσότεροι παίκτες από ποτέ παίζουν στο PC τους με χειριστήριο

Όπως ανακοίνωσε το Steam μέσα από νέα επίσημη ανάρτησή του, πλέον το DualSense υποστηρίζεται πλήρως απ' όλα τα παιχνίδια που κάνουν χρήση του Steam Input API. Δε χρειάζεται μάλιστα καμία απολύτως παρέμβαση από τους developers, αφού το χειριστήριο απλά δουλεύει.

Αυτό σημαίνει πως πλέον υπάρχει πλήρης υποστήριξη για τα LEDs, το trackpad, τη δόνηση και το γυροσκόπιο σε παιχνίδια που τα υποστηρίζουν, όπως τα Death Stranding, No Man’s Sky και Horizon: Zero Dawn. Η υποστήριξη είναι διαθέσιμη για όσους έχουν την τελευταία έκδοση του beta client και σύντομα θα φτάσει σε όλους τους παίκτες.

Στο πλαίσιο αυτής της ανακοίνωσης η Valve μοιράστηκε και μερικά πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά, αποκαλύπτοντας πως περισσότεροι παίκτες από ποτέ παίζουν στο PC τους με χειριστήριο. Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο μέσος αριθμός των καθημερινών χρηστών που παίζουν παιχνίδια του Steam με χειριστήριο έχει υπερδιπλασιαστεί, με εκατομμύρια να απολαμβάνουν την ολοένα και αυξανόμενη λίστα controller-friendly τίτλων.

Μάλιστα, στα παιχνίδια με υποστήριξη, το ποσοστό των παικτών που χρησιμοποιεί χειριστήριο εύκολα φτάνει το 60% ή και περισσότερο. Ορισμένα παιχνίδια, όπως τα skateboarding, βλέπουν πάνω από το 90% των παικτών τους να χρησιμοποιεί χειριστήρια.

Τέλος, η αύξηση στη χρήση contollers ήταν ακόμη μεγαλύτερη μεταξύ των παικτών που χρησιμοποιούν χειριστήρια PlayStation. Η χρήση τους έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια από το 10,9% των συνολικών περιόδων παιχνιδιού με χειριστήριο, στο 21,6% όλων των περιόδων λειτουργίας χειριστηρίου σε όλο το Steam.

Εσείς τι προτιμάτε στον υπολογιστή σας; Χειριστήριο ή πληκτρολόγιο και ποντίκι; Περιμένουμε τα σχόλιά σας!