Το Fortnite ανοίγει το RTX και μεταμορφώνει τα γραφικά του (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεχνολογίες της Nvidia έρχονται στον τίτλο
02 Σεπτεμβρίου 2020 11:26
Το Fortnite ανοίγει το RTX και μεταμορφώνει τα γραφικά του (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Epic Games έρχεται να αναβαθμίσει περεταίρω τα γραφικά του Fortnite, αφού σε συνεργασία με την Nvidia φέρνει στην έκδοση του παιχνιδιού για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές διάφορες ray-tracing λειτουργίες. Αναλυτικότερα, το battle-royale φαινόμενο θα υποστηρίζει ray-traced reflections, ray-traced shadows, ray-traced global illumination, καθώς και ray-traced ambient occlusion. Οι δύο εταιρίες δημοσίευσαν ένα trailer που παρουσιάζει τις αλλαγές και όπως μπορείτε να δείτε οι αντανακλάσεις στα μεταλλικά αντικείμενα και στο νερό είναι εντυπωσιακές, ενώ συνολικά τα γραφικά του παιχνιδιού δείχνουν ομορφότερα.

Πέρα από αυτό, ο τίτλος της Epic θα ενσωματώσει και άλλες τεχνολογίες της Nvidia, όπως είναι το DLSS, το οποίο υποστηρίζεται από τις νέες GeForce RTX 30 κάρτες της, αλλά και από τα προηγούμενα RTX μοντέλα.

Το DLSS, τα αρχικά του οποίου σημαίνουν deep learning super sampling, είναι μια AI τεχνολογία που βελτιώνει σημαντικά το framerate, κάνοντας upscale από μικρότερες αναλύσεις, χωρίς σχεδόν καμία επίπτωση στην ποιότητα της εικόνας. Με αυτή την τεχνολογία, οι κάτοχοι υποστηριζόμενων καρτών γραφικών της Nvidia θα μπορούν να έχουν πολύ υψηλότερα framerates και στην περίπτωση του Fortinite αυτό θα βοηθήσει ιδιαίτερα όσους έχουν οθόνες με πολλά Hz.

Το Fortnite θα είναι επίσης ένα από τα πρώτα παιχνίδια που θα υποστηρίξουν το Nvidia Reflex. Αυτή η τεχνολογία θα επιτρέπει στους παίκτες να τελειοποιήσουν το σύστημά τους για να αυξήσουν το συνολικό responsiveness.

Παρακάτω θα βρείτε το εν λόγω βίντεο, ενώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις νέες κάρτες γραφικών της Nvidia πατώντας εδώ.