Το Fortnite επιστρέφει στα iPhone!

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά που αποσύρθηκε από το App Store
26 Ιανουαρίου 2024 00:10
Το Fortnite επιστρέφει στα iPhone!

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από τότε που το Fortnite αποσύρθηκε από το App Store της Apple. Έκτοτε είχαν συμβεί πολλά γεγονότα με την Epic Games, την εταιρία πίσω από το δημοφιλές battle royale παιχνίδι, αλλά και την Apple. Και ενώ φαινόταν ότι αυτό το παιχνίδι δε θα γυρίσει ποτέ ξανά στα iPhone, ένας νέος νόμος έρχεται για να τα ανατρέψει όλα.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις έγινε γνωστό, ότι το Fortnite θα επιστρέψει και πάλι στο iOS, άρα στα iPhone, μέσα στο 2024! Ναι, καλά διαβάσατε. Αυτό αναφέρει η ίδια η Epic Games μέσα από μία νέα ανάρτηση που έκανε στο X, στην οποία περιγράφει ότι πέρασε ένας νέος νόμος στην Ευρώπη και αυτός καθιστά δυνατή την πρόσβαση του Fortnite στο App Store, μέσα από τρίτη εφαρμογή.

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα γίνει διαθέσιμο, αλλά η Epic Games δήλωσε ότι το Fortnite θα μπορεί να παιχτεί και πάλι στο iOS μέσα από μία mobile εφαρμογή που ετοιμάζει του Epic Games Store.

Ακολουθούν οι δηλώσεις της Epic Games:

Θυμάστε το Fortnite στο iOS; Πώς σας φαίνεται αν το φέρουμε πάλι πίσω; Αργότερα μέσα στη χρονιά, το Fortnite θα επιστρέψει στην Ευρώπη στο iOS μέσα από το Epic Games Store. Shoutout στην DMA (Digital Markets Act), όπου ένας νέος σημαντικός νόμος το καθιστά δυνατό. Apple, ο κόσμος παρακολουθεί.

Η Apple άλλαξε σήμερα την πολιτική της στο App Store για να ακολουθήσει τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαικής Ένωσης και όπως όλα δείχνουν, η Epic Games σκοπεύει να κυκλοφορήσει την εφαρμογή του Epic Games Store στο mobile. Αυτό σημαίνει, ότι όσοι βρίσκονται στην Ευρώπη, θα μπορούν να κατεβάζουν την επίσημη εφαρμογή μέσα από το App Store και μέσα από αυτήν θα μπορούν να τρέξουν το Fortnite.

Ο CEO της Epic Games, Tim Sweeney, ανέφερε στη σημερινή του ανάρτηση ότι η εταιρία θα φέρει το Epic Games Store σε Android και iOS και έχει βάλει ως στόχο να γίνει το νούμερο 1 κατάστημα λογισμικού πολλαπλών πλατφορμών και να φέρει αποκλειστικά παιχνίδια όπως είναι το Fortnite.

Το Fortnite κατέβηκε από το App Store τον Αύγουστο του 2020.