Modder μετέτρεψε το Nintendo Wii σε φορητή κονσόλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Υποδεχθείτε το Wii Boy Color
30 Αυγούστου 2020 12:40
Modder μετέτρεψε το Nintendo Wii σε φορητή κονσόλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφού η Nintendo περιορίζει το Virtual Console χαρακτηριστικό του Switch σε τίτλους των NES, Super NES and Game Boy Advance, ένας modder που ήθελε να παίζει φορητά τη βιβλιοθήκη τίτλων του Wii, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Υποδεχθείτε το Wii Boy Color, μια φορητή κονσόλα σε μέγεθος Game Boy που στο εσωτερικό της κρύβει ένα κανονικό Wii!

Πρόκειται για ένα δημιούργημα του χρήση του YouTube ονόματι GingerOfMods, ο οποίος στο παρελθόν έχει μετατρέψει και άλλες retro κονσόλες σε φορητά. Για την κατασκευή του συγκεκριμένου συστήματος έκανε 3D print ένα ειδικό κέλυφος βασισμένο στο Game Boy Color, το οποίο εξόπλισε με hardware από διάφορες Nintendo κονσόλες. Το joystick στο μπροστινό μέρος προέρχεται από ένα Nintendo Switch, ενώ τα face buttons από το DS Lite. Όλα αυτά είναι συνδεδεμένα στο κύκλωμα ενός GameCube χειριστηρίου.

Η οθόνη που χρησιμοποίησε ο modder προέρχεται από μια κάμερα αυτοκινήτου και είναι 480p ανάλυσης στης 3.5 ίντσες, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως τα παιχνίδια δείχνουν καλύτερα απ’ ότι όταν το Wii ήταν συνδεδεμένο σε τηλεόραση. Το αξιοσημείωτο είναι πως τα υπόλοιπα κυκλώματα προέρχονται από ένα κανονικό Wii και απλά έχουν ανασχεδιαστεί ελαφρώς για να μειωθεί ο χώρος που καταλαμβάνουν.

Στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο σκανδάλες, τα Z-buttons και ανεμιστήρας για να ψύχει την κονσόλα. Τέλος, ο modder έχει εξοπλίσει το φορητό και με USB-C θύρα για φόρτιση, ενώ σημειώνει πως μπορεί να συνδεθεί και με εξωτερικές μπαταρίες για μεγαλύτερα gaming sessions.

Μπορείτε να δείτε την ιδιαίτερη φορητή κονσόλα εν δράσει μέσα από τον player που ακολουθεί.