Το ψηφιακά καταστήματα των Wii και DSi έχουν πέσει παγκοσμίως

Και πλέον δεν μπορεί να κατέβει ξανά ούτε το αγορασμένο περιεχόμενο
21 Μαρτίου 2022 14:47
Το ψηφιακά καταστήματα των Wii και DSi έχουν πέσει παγκοσμίως

Εδώ και μερικές ώρες χρήστες παγκοσμίως αναφέρουν πως το Nintendo Wii Shop Channel, καθώς και το Nintendo DSi Shop Channel έχουν σταματήσει να λειτουργούν.

Για την ώρα η Nintendo δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση, οπότε είναι άγνωστο αν πρόκειται για κάποια προγραμματισμένη συντήρηση ή αν η εταιρία επέσυρε μια και καλή τα τελευταία λειτουργικά χαρακτηριστικά των online καταστημάτων των δύο κονσολών.

Περνώντας σε λεπτομέρειες,  το Nintendo Wii Shop Channel είχε σταματήσει να επιτρέπει νέες αγορές από το 2019, με τους χρήστες να μπορούν ωστόσο να ξανακατεβάσουν περιεχόμενο που έχουν δει αγοράσει. Τώρα ούτε αυτό είναι εφικτό, αφού όσοι το προσπάθησαν έρχονται αντιμέτωποι με το εξής μήνυμα:

Error Code: 209601. Unable to connect to the server.

Please wait a moment and try again. Visit support.nintendo.com for assistance.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν η Nintendo σταμάτησε να δέχεται νέες αγορές, συγχρόνως είχε ανακοινώσει πως και η δυνατότητα να κατέβει ξανά το αγορασμένο περιεχόμενο θα αποσυρθεί κάποια άγνωστη στιγμή στο μέλλον. Όπως φαίνεται, λοιπόν, αυτή η στιγμή μάλλον ήρθε και μάλιστα όχι μόνο για το Wii, αλλά συγχρόνως και για το DSi.

Για την ιστορία, φέτος το Φεβρουάριο η Nintendo είχε ανακοινώσει πως θα σταματήσει να δέχεται νέες αγορές ψηφιακού περιεχομένου στα Wii U και Nintendo 3DS τον Μάρτιο του 2023. Επομένως, αν θέλετε να αποκτήσετε κάποιον παλιότερο τίτλο πριν να είναι αργά, καλό θα ήταν να βιαστείτε.