Αφαιρέθηκε από τα ψηφιακά καταστήματα το The Sinking City εξαιτίας νομικής διαμάχης

Frogwares εναντίων Nacon για έλλειψη πληρωμών
26 Αυγούστου 2020 13:11
Αφαιρέθηκε από τα ψηφιακά καταστήματα το The Sinking City εξαιτίας νομικής διαμάχης

Σύννεφα όπως φαίνεται μαζεύτηκαν στη σχέση μεταξύ των δημιουργών του The Sinking City, την Frogwares και της εκδότριας εταιρίας Nacon (πρώην Big Ben Interactive), με το Ουκρανικό στούντιο να κατηγορεί την τελευταία για έλλειψη πληρωμών. Το γεγονός, ανάγκασε την Frogwares να κατεβάσει τον τίτλο από το Steam και τα υπόλοιπα ψηφιακά καταστήματα, μέχρι ο νόμος να αποφανθεί.

Συγκεκριμένα το στούντιο αναφέρει ότι αναγκάστηκε να καταγγείλει τη σύμβαση του με την Nacon, η οποία ισχυρίζεται πως παραβίασε αρκετές ρήτρες της συμφωνίας αδειοδότησης για το παιχνίδι. Όπως ισχυρίζεται, η Nacon χρωστά €1 εκατομμύριο στο στούντιο, διότι παρόλο που το συμβόλαιο τερματίστηκε νωρίτερα μέσα στο έτος, η εκδότρια εταιρία συνέχιζε να λαμβάνει έσοδα από τις πωλήσεις του The Sinking City.

Στην ανοιχτή επιστολή που αναρτήθηκε στο επίσημο site της Frogwares αναφέρει μεταξύ άλλων το εξής:

Δεν επιθυμούμε να μείνουμε σιωπηλοί, έχουμε το θάρρος να μιλήσουμε ελεύθερα και με τον τρόπο αυτόν να βοηθήσουμε στην εξάλειψη των δόλιων πρακτικών. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι. Αυτός όμως είναι ο δικός μας τρόπος, ώστε να βοηθήσουμε τη βιομηχανία των παιχνιδιών να γίνει πιο ηθική.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί πως το ουκρανικό στούντιο δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει παρόμοιο θέμα, καθώς στο παρελθόν, όταν έληξε η συμφωνία διανομής που είχε με την εκδότρια Focus Home Interactive, εκείνη αρνήθηκε να επιστρέψει πίσω στον developer τις καταχωρήσεις από τα ψηφιακά καταστήματα, με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί από αυτά. Το The Sinking City αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο μόνο από το website της Frogwares, το Origin και το Nintendo eShop.