Ο Joe Rogan θεωρεί το gaming "χάσιμο χρόνου" - Οι Ninja και Cory Barlog του απαντούν

Τα σχόλια του διάσημου podcaster προκάλεσαν αντιδράσεις
27 Ιουλίου 2020 14:27
Ο Joe Rogan θεωρεί το gaming "χάσιμο χρόνου" - Οι Ninja και Cory Barlog του απαντούν

Ο διασημότερος podcaster του κόσμου, Joe Rogan, τράβηξε ξανά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του μέσα στο Σαββατοκύριακο προκαλώντας κυρίως αρνητικά από την gaming κοινότητα. Αφορμή ήταν το σχόλιο του Rogan στο νεότερο επεισόδιο του Joe Rogan Experience, ο οποίος εξέφρασε κριτική για το grinding στα βιντεοπαιχνίδια, χαρακτηρίζοντάς τα ως "χάσιμο χρόνου για τον περισσότερο κόσμο". 

Στο 45:20 ξεκινάει η συζήτηση για το πώς τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν πρόβλημα για τα παιδιά, ειδικά όταν αυτά δεν έχουν σωστά πρότυπα ή γονείς να ασχολούνται σοβαρά με αυτά, επειδή είναι τόσο μα τόσο διασκεδαστικά και δεν είναι τόσο κερδοφόρα όσο άλλα χόμπι:

"Τα βιντεοπαιχνίδια είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, ξέρεις γιατί; Επειδή είναι γ******α διασκεδαστικά. Έχω σοβαρό θέμα με αυτά. Παίζεις και είναι απίστευτα συναρπαστικά αλλά δεν σε βγάζουν κάπου."

Έφερε μάλιστα το παράδειγμα του να ξεκινήσει κάποιος ένα άθλημα όπως τα ΜΜΑ (ο ίδιος του ήταν αθλητής και πρώην σχολιαστής του UFC), τα οποία όπως υποστηρίζει, κάποια στιγμή στη ζωή σου θα φέρουν εισόδημα και μια υγιής ζωή και επιχείρηση ή "Απλά να παίζεις βιντεοπαιχνίδια τρία χρόνια μετά και να είσαι το ίδιο παιδί, περιμένοντας το επόμενο παιχνίδι ή κονσόλα και θα σπαταλάς τον χρόνο σου." 

Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν καθώς και απαντήσεις από διακεκριμένα άτομα της βιομηχανίας όπως ο δημιουργός του νέου God of War, Cory Barlog, που του απάντησε στο Twitter:

"Το να μαθαίνεις και να μεγαλώνεις κάποιες φορές περιλαμβάνει και το να κάτσεις χαλαρά να διαβάσεις, να ακούσεις, να δεις ή και να παίξεις κάτι που θα διευρύνει το μυαλό σου. Η διασκέδαση δεν είναι μια σπατάλη ή μια επιβλαβής δραστηριότητα για την ανθρωπότητα. Όλοι έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν τις δικές τους χαρές στη ζωή."

Ένας από τους πιο διάσημους Twitch streamers, ο DrLupo, έδωσε και αυτός την απάντησή του στο θέμα που έθιξε ο Rogan, αποκαλώντας άστοχη γενίκευση το σχόλιό του:

"Το να ακούς αυτό το podcast είναι χάσιμο χρόνου, εφόσον το μόνο που κάνεις όλη την ημέρα είναι να περιμένεις το επόμενο επεισόδιο. Μια γενικευμένη κακή οπτική είναι απλά κακή. Το οτιδήποτε μπορεί να είναι βλαβερό εάν γίνεται υπερβολικά. Τα videogames έκαναν πάρα πολύ κόσμο επιτυχημένο, έφτιαξαν δυνατές φιλίες και άλλα πολλά." 

Με τη σειρά του και ο διασημότερος streamer του κόσμου, ο Tyler "Ninja" Blevin, εξέφρασε την άποψή του με ένα βίντεο στο Twitter:

Σε tweet του ίδιου που ακολούθησε λίγο αργότερα είπε πως θα ήθελε να μιλήσει με τον Joe Rogan στο podcast του για αυτό το θέμα:

Αξίζει να αναφέρουμε πως το podcast του Rogan αριθμεί πάνω από 200 εκ. ακούσματα κάθε μήνα και ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο Spotify, σε μια συμφωνία που ξεπέρασε τα $100 εκατομμύρια. 

Ποια είναι η άποψή σας για το θέμα; Περιμένουμε τη δική σας στα σχόλια.