Ένα από τα δημοφιλέστερα podcast του κόσμου φεύγει από το YouTube  

Ο Joe Rogan είναι η νέα αποκλειστικότητα του Spotify

Ένα από τα δημοφιλέστερα podcast του κόσμου φεύγει από το YouTube

Και οι music streaming υπηρεσίες μπαίνουν δυναμικά στο κόλπο των αποκλειστικοτήτων, με τη μεγαλύτερη όλων, το Spotify, να πραγματοποιεί την πιο τρανταχτή μεταγραφή του. Η σουηδική εταιρία ήρθε σε συμφωνία με τον γνωστό παρουσιαστή και κωμικό, Joe Rogan για την αποκλειστική διάθεση της εκπομπής του στην υπηρεσία. 

Συγκεκριμένα το Joe Rogan Experience (JRE) θα φύγει από το YouTube μια για πάντα και θα μετακομίσει τόσο σε podcast όσο και βίντεο μορφή στο Spotify από τη 1η Σεπτεμβρίου 2020. Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2009 που ξεκίνησε το JRE αυτό δεν ήταν ποτέ διαθέσιμο στο Spotify αλλά σε άλλες πλατφόρμες όπως το iTunes, ενώ το 2019 έφτασε περί τα 190 εκατομμύρια downloads το μήνα. 

Παρά το deal αυτό, ο πρώην παρουσιαστής του UFC και του Fear Factor, θα διατηρήσει πλήρως τον έλεγχο του σόου, μιας και το Spotify θα λειτουργεί απλώς ως ο αποκλειστικός διανομέας του. Επίσης, το αντίστοιχο κανάλι στο YouTube δεν θα πάψει την λειτουργία του, ωστόσο θα υπάρχει συμπληρωματικό περιεχόμενο με κλιπ και βίντεο, που θα ωθούν το κοινό στο να το παρακολουθήσουν μέσω του Spotify, καθώς δεν θα ανεβαίνουν πλήρη τα επεισόδια όπως παλιά στην πλατφόρμα. 

Αυτή δεν είναι μια πρωτόγνωρη κίνηση στον χώρο, καθώς παρόμοιες έχουν υπάρξει με το Mixer να υπογράφει αποκλειστικό συμβόλαιο με τον διασημότερο streamer του κόσμου τον Ninja, ωστόσο προκάλεσε ντόρο λόγο της δημοφιλίας τόσο του Rogan όσο και της εκπομπής του. Από την καρέκλα του podcast του έχουν περάσει σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, ο γερουσιαστής Bernie Sanders, ο Edward Snowden, ηθοποιοί όπως οι Robert Downey Jr., Jamie Foxx, Kevin Hart, Guy Ritchie, Edward Norton και Mel Gibson, καθώς και μουσικοί όπως οι James Hetfield, Rob Zombie, Steven Tyler και Whiz Khalifa

Τέλος, πηγές κάνουν λόγο πως το deal μεταξύ Spotify και Rogan για τα δικαιώματα του JRE έφτασε το αστρονομικό ποσό των $100 εκατομμυρίων. 

Ροη ειδησεων