Το EVO ακυρώνεται έπειτα από σοβαρό σκάνδαλο που εμπλέκει τον συνιδρυτή του

Κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης κάνουν τις εταιρίες να ακυρώνουν την συμμετοχή τους
04 Ιουλίου 2020 07:40
Το EVO ακυρώνεται έπειτα από σοβαρό σκάνδαλο που εμπλέκει τον συνιδρυτή του

Μετά την ακύρωση του Evo εξαιτίας του κορονοϊού, το κενό αυτό ήρθε να καλύψει το Evo Online που όπως προκύπτει και από την ονομασία του θα έφερνε και πάλι στους παίκτες αυτή την έντονη fighting εμπειρία, αλλά σε ψηφιακή μορφή. Τώρα, ένα σκάνδαλο έρχεται να «κλείσει τις πόρτες» και του ψηφιακού event. Αυτό συνέβη διότι στην δημοσιότητα ήρθαν πολύ σοβαρές κατηγορίες ενάντια του συνιδρυτή και παράλληλα προέδρου του πασίγνωστου τουρνουά, Joey “MrWizard” Cuellar. Πρόκειται για ζήτημα σεξουαλικής κακοποίησης, κάτι το οποίο προκάλεσε προφανώς τεράστια σύγχυση στους διοργανωτές του τουρνουά. Αμέσως, τεράστιες εταιρίες του χώρου που είχαν κάθε χρονιά πρωταγωνιστικό ρόλο στο Evo άρχισαν να αποχωρούν. Τρανταχτά παραδείγματα είναι η NetherRealm Studios με το Mortal Kombat, όπως επίσης και η Capcom, υπεύθυνη για τα Street Fighter.

Μετά από αυτές τις κατηγορίες, ο Cuellar τέθηκε σε διοικητική άδεια, έτσι ώστε να διερευνηθεί η κατάσταση. Στην συνέχεια ο Twitter λογαριασμός του Evo προέβη σε μία επίσημη δήλωση, αναφέροντας πως πλέον ο “MrWizard” θα απομακρυνθεί πλήρως απ' οτιδήποτε αφορά το Evo σε οποιαδήποτε μορφή του, ενώ νέα καθήκοντα CEO θα αναλάβει ο Tony Cannon. Στην ίδια δήλωση η ομάδα ζητά από τους παίκτες υπομονή, μιας και οι αλλαγές δε μπορούν να πραγματοποιηθούν σε μία βραδιά, ενώ επισημαίνεται πως αυτή η «ατυχία» θα ωθήσει τους διοργανωτές έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα δυνατότερο μοντέλο για το Evo.

Εν τέλει, ο Cuellar παραδέχτηκε τις πράξεις του και προέβη στο εξής tweet.

Επομένως, μετά τα παραπάνω γεγονότα το Evo Online που είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα από τις 2 Ιουλίου μέχρι και τις 4 Αυγούστου δε θα πραγματοποιηθεί. Πιθανότατα στο μέλλον να υπάρξει κάποια ενημέρωση σχετικά με το θέμα και το πως θα προχωρήσει η εταιρία, ή ενδεχομένως να δούμε τη σύσταση και κάποιου νέου τουρνουά που θα αποτελεί «γιορτή» για αυτούς που λατρεύουν τα fighting games.

Tags: