PS5 vs PS3 – Το Demon’s Souls δείχνει το άλμα δύο γενιές μετά (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Digital Foundry βάζει το remake κάτω από το μικροσκόπιο
21 Ιουνίου 2020 15:55
PS5 vs PS3 – Το Demon’s Souls δείχνει το άλμα δύο γενιές μετά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα από τα παιχνίδια που ξεχώρισαν από το πρόσφατο event του PlayStation 5 ήταν το Demon’s Souls. Η Sony σε συνεργασία με την Bluepoint Games έκαναν το όνειρο της κοινότητας πραγματικότητα, με ένα ολοκληρωμένο remake για τον λατρεμένο τίτλο της FromSoftware.

Καθώς έχουμε να κάνουμε με remake, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τεχνικό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, οι εμπειρογνώμονες του Digital Foundry έβαλαν το trailer που παρουσιάστηκε στο event κάτω από το μικροσκόπιο, κάνοντας συγχρόνως τις συγκρίσεις με το αρχικό παιχνίδι του PlayStation 3.

Ο τίτλος φαίνεται πως τρέχει σε Native 4K ανάλυση, με απόδοση μάλλον στα 30fps. Ωστόσο, υπάρχει ένα στιγμιότυπο με μικρότερη ανάλυση, στο οποίο βλέπουμε μάλλον το performance mode για το οποίο είχε μιλήσει η Bluepoint λίγο μετά την αρχική ανακοίνωση. Πέρα από την ανάλυση και το framerate, ο κόσμος του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά πιο πλούσιος, όλα τα μοντέλα λεπτομερέστατα, τα textures μεγάλης ευκρινείας και συνολικά πρόκειται για μια πολύ εντυπωσιακή μεταμόρφωση. Πρακτικά βλέπουμε δύο γενιές εξέλιξης, με ένα παιχνίδι του 2009 να κάνει τη μετάβαση στο PS5. Το αξιοσημείωτο είναι πως γίνεται χρήση και τεχνολογιών αιχμής, όπως είναι το ray-tracing για τις σκιές.

Περισσότερα για το Demon’s Souls Remake στο βίντεο που ακολουθεί.