Στα χέρια της Tencent το μέλλον του System Shock 3

Το θρίλερ με τα δικαιώματα συνεχίζεται
21 Μαΐου 2020 19:49
Στα χέρια της Tencent το μέλλον του System Shock 3

Σύμφωνα με αναφορές που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την κατοχή των δικαιωμάτων του System Shock 3, η OtherSide Entertainment επιβεβαίωσε ότι η Κινεζική Tencent ανέλαβε εν τέλει τον έλεγχο με στόχο να πάει το franchise μπροστά.

Το System Shock 3 είχε ανακοινωθεί αρχικά το 2015, με τον Warren Spector να εκτελεί χρέη creative adviser. Τα πράγματα γύρω από την ανάπτυξη πήγαιναν καλά μέχρι το 2018, ώσπου η εκδότρια publisher Starbreeze ήρθε αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η OtherSide στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι χωρίζει τον δρόμο της με την Starbreeze, υποσχόμενη όμως να συνεχίσει την ανάπτυξη, η οποία όπως είχε αναφέρει ήταν περίπου στη μέση. Αργότερα, ωστόσο, μετά από κάποια pre-alpha πλάνα, άρχισαν να έρχονται στο φως αναφορές ότι η ανάπτυξη είχε μείνει πίσω από το πρόγραμμα και ότι άνθρωποι που είχαν δουλέψει πάνω στο παιχνίδι, δεν αποτελούσαν πια μέρος της OtherSide. Μετά από αυτό, ο marketing and business development VP, Walter Somol (ο οποίος από τότε άφησε την εταιρία ανοίγοντας φτερά για την Epic) είχε δηλώσει ότι η Otherside «είναι ακόμα εδώ».

Νωρίτερα, το VGC είχε αναφέρει ότι η κυριότητα του System Shock 3 website μεταφέρθηκε στην Κινεζική Tencent. Τον περασμένο χρόνο μάλιστα ο Warren Spector είχε δηλώσει ότι αρκετοί publishers έδειξαν ενδιαφέρον για το παιχνίδι, κάτι που οδήγησε αρκετούς στο συμπέρασμα ότι OtherSide βρήκε επιτέλους τον συνεργάτη που έψαχνε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την τελευταία επίσημη αναφορά στο Twitter η OtherSide έχει πλέον την Tencent στο πλευρό της.

Η NightDive Studios, η οποία δουλεύει πάνω στο System Shock remake, αποσαφηνίζει σε μια δήλωση που έκανε στο PC Gamer, ότι η ίδια παραμένει κάτοχος των δικαιωμάτων του System Shock IP και ότι παραχώρησε μόνο τα «συγκεκριμένα δικαιώματα» στην OtherSide που πλέον συνεργάζεται με την Tencent.

Σίγουρα το παιχνίδι έχει περάσει από αρκετά σκαμπανεβάσματα, οπότε ας ελπίσουμε μόνο αν και όποτε βγει, να είναι αντάξιο των προσδοκιών.

Tags: