Αναζωπυρώνονται οι ελπίδες για το System Shock 3 - «Είμαστε ακόμα εδώ!»

Το θρίλερ της ανάπτυξης συνεχίζεται
20 Απριλίου 2020 12:20
Αναζωπυρώνονται οι ελπίδες για το System Shock 3 - «Είμαστε ακόμα εδώ!»

Σε θρίλερ όπως φαίνεται έχει καταντήσει η ανάπτυξη γύρω από το System Shock 3. Τους προηγούμενους μήνες αρκετά μέλη της ομάδας ανάπτυξης του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων αρκετών υψηλόβαθμων developers όπως ο lead programmer, ο design director και άλλοι, έκαναν γνωστή την αποχώρησή τους από το στούντιο OtherSide Entertainment, δηλώνοντας πως δεν ασχολούνται πλέον με το project. Οι εικασίες πως το παιχνίδι μπήκε στον πάγο ή πως ακυρώθηκε φούντωσαν από το γεγονός πως η OtherSide, καθώς και ο director του στούντιο Warren Spector, δεν προέβησαν σε καμία δήλωση ή ανάρτηση στα κοινωνικά τους δίκτυα όλον αυτόν τον καιρό.

Μέχρι αυτή τη στιγμή στο κοινωνικό δίκτυο LinkedIn, μόνο τέσσερις άνθρωποι (συμπεριλαμβανομένου του Spector), φαίνονται να εργάζονται ακόμα στην OtherSide. Μια ανεπιβεβαίωτη αναφορά επίσης στο Twitter ισχυρίζεται μάλιστα πως τα γραφεία της OtherSide Austin είναι εδώ και αρκετό καιρό άδεια.

Αυτή την εβδομάδα ωστόσο, τις ελπίδες ήρθε να αναπτερώσει ο marketing and business development VP της εταιρίας, Walter Somol, δηλώνοντας «είμαστε ακόμα εδώ».

Η δήλωσή του βέβαια βασίζεται στο πρωταρχικό στούντιο της Βοστώνης, το οποίο είχε εργαστεί για λογαριασμό του παιχνιδιού Underworld Ascendant και όχι σε αυτό του Austin, το οποίο είναι υπεύθυνο για το System Shock 3. Ο Somol δήλωσε συγκεκριμένα:

Είμαστε ακόμα εδώ, δουλεύοντας όπως όλος ο κόσμος εξ αποστάσεως. Το νέο μας concept πηγαίνει καλά και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι’ αυτό. Πιστεύουμε πως έχει ένα ξεχωριστό art style και ένα υπέροχο gameplay που αναδεικνύονται από την Unreal Engine 4.  

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν φαίνεται η δήλωσή του να αφορά το System Shock 3, αφού το Μάρτιο του 2019 ο ίδιος ο Warren Spector μιλώντας και δείχνοντας πλάνα στη GDC, είχε αναφέρει πως το παιχνίδι αναπτύσσεται με τη Unity. Ωστόσο, κανείς ακόμα δε μπορεί να δώσει σαφή απάντηση για το τι ακριβώς συμβαίνει με το System Shock 3. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το System Shock επιστρέφει ως remake. Μάλιστα είδαμε πρόσφατα μια ώρα νέων gameplay πλάνων, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε ξανά στον παρακάτω player.