Συνεργασία με την Epic Games για τους δημιουργούς των Control, Limbo και The Last Guardian

Θα αναλάβει το publishing των επόμενων παιχνιδιών της
26 Μαρτίου 2020 17:04
Συνεργασία με την Epic Games για τους δημιουργούς των Control, Limbo και The Last Guardian

Η Epic Games προέβη σε μια αναπάντεχη κίνηση και ανακοίνωσε πως θα φέρει στην αγορά τα νέα παιχνίδια από τους δημιουργούς των Control, Limbo και The Last Guardian. Συγκεκριμένα, η εταιρία ξεκινά ένα νέο multiplatform publishing εγχείρημα, στα πλαίσια του οποίου οι developers θα διατηρούν το 100% των πνευματικών δικαιωμάτων του project τους και θα επωφελούνται από 50/50 διαμοίραση των εσόδων. Η Epic τονίζει συγχρόνως πως θα καλύπτει το 100% των μισθών των developers, καθώς και όλα τα έξοδα για το quality assurance, το localization, το marketing και το publishing.

Και οι τρεις ομάδες με τις οποίες ξεκινά το εγχείρημα αυτό είναι ιδιαίτερα αγαπητές από την gaming κοινότητα. Η Remedy μόλις κυκλοφόρησε το βραβευμένο action παιχνίδι της Control, η Playdead έχει κυκλοφορήσει τα πολυβραβευμένα Limbo και Inside, ενώ τέλος η GenDesign στελεχώνεται από τους ιδιοφυής developers που μας χάρισαν τα Shadow of the Colossus, Ico και The Last Guardian, συμπεριλαμβανομένου του Fumito Ueda.

Ο υπεύθυνος του Epic Games Publishing τμήματος, Hector Sanchez, δήλωσε:

Οι Gen Design, Remedy και Playdead είναι τρία τα πιο καινοτόμα και ταλαντούχα στούντιο στον κλάδο, με ισχυρό όραμα για τα επόμενα παιχνίδια τους. Θα έχουν πλήρη δημιουργική ελευθερία, ενώ η Epic θα προσφέρει μια σταθερή βάση χρηματοδότησης και υπηρεσίων.

Για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συμφωνίες ή τις πλατφόρμες κυκλοφορίας, αλλά το πιθανότερο είναι πως όσον αφορά την PC πλευρά θα έχουμε να κάνουμε με αποκλειστικότητες του Epic Games Store.