Ένα νέο Test Drive Unlimited βρίσκεται επίσημα υπό ανάπτυξη

Υπό διαφορετικό ωστόσο στούντιο
06 Μαρτίου 2020 15:35
Ένα νέο Test Drive Unlimited βρίσκεται επίσημα υπό ανάπτυξη

Η δημοφιλής racing σειρά Test Drive Unlimited, όπως όλα δείχνουν, επιστρέφει ύστερα από 9 χρόνια με ένα τρίτο μέρος. Η σειρά ξεκινήσε με τον open-world racing τίτλο, ο οποίος πρωτοκυκλοφόρησε το 2006 από την Eden Games επιτρέποντας στους παίκτες να οδηγήσουν μέσω ενός ικανοποιητικού αριθμού οχημάτων γύρω από ένα τροπικό νησί. Το 2011 κυκλοφόρησε το sequel που έφερε εκτεταμένα multiplayer χαρακτηριστικά. Το 2018 οι servers του παιχνιδιού έκλεισαν κι από τότε τα πράγματα ήταν αρκετά σιωπηλά όσο αφορά το μέλλον της σειράς.

Αυτό όμως όπως φαίνεται αρχίζει να αλλάξει, αφού όπως επιβεβαιώθηκε μέσω μια συνέντευξης στο GamesBeat, στο οποίο μίλησε η κεφαλή της εκδοτικής εταιρίας Nancon, Benoit Clerc. Πάνω στη συζήτηση για τα νεοαποκτηθέν στούντιο της εταιρίας, φανέρωσε πως πράγματι ετοιμάζεται ένα νέο Test Drive Unlimited, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει αν αφορά το τρίτο μέρος.    

Αγοράσαμε πέντε εταιρίες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν οκτώ στούντιο. Η πρώτη εταιρία είναι η KT Racing μαζί με την Kylotonn, με έδρα το Παρίσι και την Λυών. Ειδικεύονται στα racing και είναι γνωστοί για τα WRC (World Championship Rally) καθώς και στα two-wheel racing, Isle of Man TT. Η Kylotonn είχε προηγουμένως μεταξύ άλλων δουλέψει πάνω στα  FlatOut 4: Total Insanity, WRC 5, 6, 7 και 8, καθώς και στο V-Rally 4. Η Bigben απέκτησε το εμπορικό σήμα του Test Drive, ενώ το 2018 απέκτησε την Kylotonn. Αυτή τη στιγμή δουλεύουν πάνω στο μεγαλύτερό μας project, το οποίο είναι το επόμενο Test Drive Unlimited.

Μπορεί ο ίδιος να μη μοιράστηκε περισσότερα, ωστόσο το WccfTech έφερε στην επιφάνεια κάποιες φήμες σχετικά με το υποτιθέμενο Test Drive Unlimted 3, από έναν όπως υποστηρίζει developer που εργαζόταν στην Ubisoft Paris, λέγοντας πως ο χάρτης του παιχνιδιού θα τοποθετείται κάπου στην Νότια Αμερική και θα είναι μεγαλύτερος από εκείνον του The Crew της Ubisoft.

Συνεχίζοντας, επισημαίνει πως η ομάδα θέλει προφανώς ο κόσμος του να έχει το ίδιο μέγεθος με τον κόσμο του Fuel, ενώ αναφέρει πως τα οχήματα στο launch θα φτάνουν τα 90. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση ο αριθμός αυτός να μειωθεί εξαιτίας των αδειών. Τα Houses θα επιστρέψουν και η physics engine θα μοιάζει αρκετά με την αντίστοιχη του WRC 8.

Θα δοθεί έμφαση στο multiplayer κομμάτι, ενώ όσο αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας, θα είναι κάπου προς το τέλος του 2020 και θα κυκλοφορήσει για τις κονσόλες επόμενης γενιάς, αλλά πολύ πιθανών και για τις τρέχουσες. Επίσης θα κυκλοφορήσει στο PC αποκλειστικά μέσω του Epic Games Store για έναν χρόνο κι αργότερα θα έρθει στα Steam και Google Stadia.

Βέβαια οι παραπάνω πληροφορίες είναι απλά φήμες, οπότε δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη σοβαρά, μέχρι να ανακοινωθεί κάτι επίσημα.  

Tags: