Βούλιαξαν οι πωλήσεις PS4 και Xbox One τον Ιανουάριο – Όλα τα φώτα στραμμένα στην επόμενη γενιά

Πολλοί οι παράγοντες για την πτώση
17 Φεβρουαρίου 2020 08:46
Βούλιαξαν οι πωλήσεις PS4 και Xbox One τον Ιανουάριο – Όλα τα φώτα στραμμένα στην επόμενη γενιά

Το NPD Group, επίσημος φορέας για την καταγραφή των πωλήσεων της gaming βιομηχανίας για την αγορά της Αμερικής, αποκάλυψε μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία για την πορεία της τρέχουσας γενιάς κονσολών. Συγκεκριμένα, τα PlayStation 4 και Xbox One έχουν πιο ραγδαία μείωση πωλήσεών απ’ ότι αναμενόταν.

Μέσα στο Ιανουάριο του 2020 τα χρήματα που δαπανήθηκαν στο gaming hardware στην αγορά της Αμερικής ήταν 35% λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ομοίως, συνολικά τα χρήματα που δαπανήθηκαν στο gaming ως σύνολο, συμπεριλαμβανομένου του hardware, των παιχνιδιών, των περιφερειακών και των game cards, ήταν 25% λιγότερα σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο γνωστός αναλυτής της βιομηχανίας, Daniel Ahmad, επισημαίνει πως συνδυαστικά οι πωλήσεις των PS4 και Xbox One τον Ιανουάριο του 2020 είναι πολύ πιο κάτω σε σύγκριση με τις αντίστοιχες πωλήσεις των PS3 και Xbox 360 τον Ιανουάριο του 2013. Οι πωλήσεις και των δύο κονσολών της τρέχουσας γενιάς έχουν «πατήσει φρένο» πιο απότομα απ’ ότι αναμενόταν. Το Nintendo Switch από την άλλη παραμένει σταθερό.

Σύμφωνα με τον Ahmad αυτό μπορεί να αποδοθεί σε ένα συνδυασμό πολλών παραγόντων. Και το PlayStation 4 και το Xbox One έχουν παραμείνει στην ίδια περίπου τιμή για πολλά χρόνια. Τα PlayStation 5 και Xbox Series X έχουν ανακοινωθεί πιο νωρίς απ’ ότι συνηθώς και έχουν Backwards Compatibility, ενώ σταδιακά βιώνουμε τη μετάβαση στο gaming σε πολλαπλές συσκευές. Επιπροσθέτως, πολλά βασικά παιχνίδια του 2020 έχουν λάβει αξιοσημείωτες καθυστερήσεις, όπως τα Cyberpunk 2077, The Last of Us Part II και Marvel’s Avengers.

Τόσο το PlayStation 5 όσο και το Xbox Series X αναμένεται να κυκλοφορήσουν την εορταστική περίοδο του 2020.