Ο επικεφαλής της The Coalition, Rod Fergusson, αφήνει πίσω του το Gears of War

Αποχωρεί από το στούντιο της Microsoft
06 Φεβρουαρίου 2020 20:04
Ο επικεφαλής της The Coalition, Rod Fergusson, αφήνει πίσω του το Gears of War

Σε μια αναπάντεχη ανακοίνωση προέβη ο Rod Fergusson. Συγκεκριμένα, ο βετεράνος δημιουργός που μεταξύ άλλων εργάζεται εδώ και 15 χρόνια στη σειρά Gears of War, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στα Half-Life: Counter-Strike, Unreal Tournament 3 και BioShock Infinite, αποφάσισε να αφήσει πίσω του τη σειρά Gears.

Όπως ανακοίνωσε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, ο επόμενος σταθμός της καριέρας του είναι η Blizzard. Αναλυτικότερα, ξεκινώντας τον Μάρτιο, ο Fergusson θα αναλάβει την ηγεσία του Diablo franchise.

Για την ιστορία, ο Fergusson έχει συνεισφέρει σε όλα τα παιχνίδια Gears of War, από όταν η σειρά ξεκίνησε το 2006. Από το 2014 είχε αναλάβει την ηγεσία της The Coalition, το στούντιο της Microsoft που έχει αναλάβει την επιμέλεια της σειράς. Υπό την καθοδήγησή του η Coalition κυκλοφόρησε τέσσερα παιχνίδια, τα Gears 4 και 5, το remake του πρώτου τίτλου της σειράς, καθώς και το Gears Pop. Μέσα στο 2020 αναμένεται να κυκλοφορήσει και ο strategy τίτλος Gears Tactics.

H Microsoft, αναγνωρίζοντας πως η αποχώρηση του Fergusson από το Gears μετά από 15 χρόνια σίγουρα εγείρει απορίες για το μέλλον του στούντιο και του franchise, παραχώρησε μια συνέντευξη στο GamesIndustry.biz, ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση. Η εταιρία διαβεβαίωσε το κοινό πως δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η The Coalition, ούτε φυσικά να σταματήσει η νέα ιστορία που ξεκίνησε με το Gears of War 4.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Matt Booty, υπεύθυνου των Xbox Games Studios, πατώντας εδώ.