Η Sony καταχώρησε πατέντα για νέο PlayStation χειριστήριο με περισσότερα πλήκτρα

Τι ετοιμάζει η εταιρία;
28 Δεκεμβρίου 2019 16:50
Η Sony καταχώρησε πατέντα για νέο PlayStation χειριστήριο με περισσότερα πλήκτρα

Πριν μερικές ημέρες η Sony αποκάλυψε το Back Button Attachment για το DualShock 4. Πρόκειται για ένα περιφερειακό που εφάπτεται στο πίσω μέρος του χειριστηρίου και προσθέτει δύο επιπλέον κουμπιά που μπορείτε να τα προγραμματίσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Όπως φαίνεται η ιδέα ενός χειριστηρίου με περισσότερα πλήκτρα είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τη Sony.

Αναλυτικότερα, στις 26 Δεκεμβρίου πήρε έγκριση μια πατέντα της Sony για ένα νέου τύπου PlayStation χειριστήριο. Η κατοχύρωση ανακαλύφθηκε στην βάση δεδομένων του World Intellectual Property Organization (WIPO) και για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για κάποιο επερχόμενο καταναλωτικό προϊόν ή αν αποτελεί κάποιο απλό πείραμα. Ανεξαρτήτως, το χειριστήριο είναι σχεδόν ολόιδιο με το DualShock 4, αφού ο σχεδιασμός των face buttons, του σταυρού και των αναλογικών μοχλών είναι πανομοιότυπος. Η βασική διαφορά εντοπίζεται στο πίσω μέρος του χειριστηρίου, όπου και υπάρχουν δύο νέα πλήκτρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις πατέντας αυτά φαίνεται πως θα είναι προγραμματιζόμενα και θα μπορείτε να τους αναθέσετε λειτουργίες άλλων πλήκτρων του χειριστηρίου. Στα περισσότερα προτεινόμενα σχέδια της πατέντας, οι διακόπτες των πλήκτρων ενεργοποιούνται με σκανδάλες. Παρακάτω ακολουθεί μια από τις ενδεικτικές εικόνες.

Σίγουρα με το PlayStation 5 να βρίσκεται υπό ανάπτυξη, η νέα αυτή κατοχύρωση εγείρει πολλές απορίες. Τι λέτε να ετοιμάζει τελικά η Sony με το DualShock 5;