Halo Infinite: Αποχώρησε και η producer του – Τι απαντά η 343 Industries

Έντονη ανησυχία από τους fans
14 Οκτωβρίου 2019 14:57
Halo Infinite: Αποχώρησε και η producer του – Τι απαντά η 343 Industries

Τον Αύγουστο σας είχαμε ενημερώσει πως ο creative director του Halo Infinite αποχώρησε από την 343 Industries. Τώρα, η gaming κοινότητα εξέφρασε τις ανησυχίες της για το παιχνίδι, αφού γνωστοποιήθηκε πως και η Lead Producer του campaign αποχώρησε. Συγκεκριμένα, όταν αποχώρησε ο Tim Longo, η Mary Olson ανέλαβε την ομάδα του campaign ως Lead Producer. Μόλις δύο μήνες μετά από αυτή την αλλαγή, η  Olson αποχώρησε και αυτή από την 343 Industries. Πλέον εργάζεται για την Midwinter Entertainment που αναπτύσσει το Scavengers.

Η αποχώρηση ενός ακόμα υψηλόβαθμου στελέχους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ανησύχησε την κοινότητα. Ωστόσο, ο community manager της 343, John Junyzsek, τοποθετήθηκε επίσημα επί του θέματος, καθησυχάζοντας τους fans. Δήλωσε εμφατικά πως δεν υπάρχουν δημιουργικά διλήμματα στην ομάδα ανάπτυξης και πως αυτό δεν είναι κάποιος κακός οιωνός για το Halo Infinite.

Ακολουθεί αναλυτικά το μήνυμά του στο Reddit:

Θα ήθελα να διευκρινίσω το ρόλο του Tim και της Mary στο στούντιο, διότι φαίνεται πως υπάρχει αρκετή σύγχυση. Πριν όμως συμβεί αυτό, θα ήθελα να καθησυχάσω τους πάντες πως ολόκληρη η ομάδα του Halo Infinite συγκεντρώνεται στο παιχνίδι και εργάζεται σκληρά για να βεβαιωθεί ότι μπορεί να κάνει πραγματικότητα το όραμά της.

Ο ρόλος του Tim ως Creative Director ήταν να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων σχετικά με το σχεδιασμό και την κατεύθυνση του παιχνιδιού - είτε πρόκειται για το campaign είτε για το multiplayer. Ο ρόλος της Mary αρχικά ως Executive Producer και στη συνέχεια ως η Lead Producer του Campaign ήταν να βοηθήσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού να ολοκληρωθεί μέχρι την ημερομηνία κυκλοφορίας μας το 2020 - με τον τελευταίο της ρόλο να επικεντρώνεται ειδικότερα στα παραδοτέα που αφορούσαν το campaign.

Ο τίτλος “Αντικαταστάθηκε με την Mary Olson η οποία έφυγε επίσης” απέχει πολύ την πραγματικότητα. Υπονοεί ότι η Mary ανέλαβε τον δημιουργικό έλεγχο ολόκληρου του παιχνιδιού, δεν της άρεσε αυτό που είδε και στη συνέχεια αποφάσισε να φύγει. Αν αυτό είχε συμβεί στην πραγματικότητα θα μπορούσα να κατανοήσω πλήρως την ανησυχία - αλλά αυτό δεν είναι η αλήθεια, καθώς ήταν ο Lead Producer και όχι νέος Creative Director.

Οι παραγωγοί στο στούντιό μας υποστηρίζουν τους σχεδιαστές, τους engineers και τους καλλιτέχνες, βοηθώντας τον καθένα τους να παρακολουθεί τα παραδοτέα του. Εξασφαλίζουν επίσης ότι οι άνθρωποι που υποστηρίζουν δεν υπερφορτώνονται με δουλειά και πως διαθέτουν όλα τα εργαλεία και τις πληροφορίες που απαιτούνται για να μην αργούν τις προθεσμίες τους. Για να το πω απλά, οι παραγωγοί είναι εκείνοι που έχουν την ευθύνη το στούντιο να προχωρά συνεχώς μπροστά. Ακόμα και στη δική μας ομάδα των community managers υπάρχει ένας παραγωγός για να διασφαλίσει ότι παρακολουθούμε τα παραδοτέα μας, όπως τα blogs, οι δημοσιεύσεις στα social media, τα e-mails και ό, τι άλλο προκύπτει.

Επειδή ο Tim και η Mary ήταν φίλοι μου, είμαι λυπημένος που δεν θα τους βλέπω τόσο συχνά, αλλά χαίρομαι που τους βλέπω και τους δύο να τα πηγαίνουν καλά. Η Mary πήγε στην ομάδα του Josh Holmes στην Midwinter και αυτά είναι συναρπαστικά νέα για μένα, γιατί ανυπομονώ να δοκιμάσω ξανά το Scavengers σύντομα (το έπαιξα στην E3 και το απόλαυσα απόλυτα). Και, συμπτωματικά, συνάντησα τον Tim τις προάλλες στο σινεμά για την πρεμιέρα του Τζόκερ :)

Εν τέλει, ο τίτλος ήταν παραπλανητικός. Δεν υπάρχει δημιουργικό δίλημμα στο στούντιο. Δεν υπάρχει κανένας κακός οιωνός.


Το Halo Infnite αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει μαζί με τη κονσόλα νέας γενιάς Project Scarlett, ενώ θα μπορούν φυσικά να το απολαύσουν και οι παίκτες σε Xbox One και Windows PC.