Miyazaki: Το Bloodborne 2 δεν εξαρτάται από μένα

Ενώ αποκαλύπτει το αγαπημένο του παιχνίδι και boss
11 Οκτωβρίου 2019 10:30
Miyazaki: Το Bloodborne 2 δεν εξαρτάται από μένα

Ο ιδιοφυής δημιουργός των Souls παιχνιδιών, Hidetaka Miyazaki, παρευρέθηκε στο Brazil Game Show 2019, οπού και παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Μεταξύ άλλων ο Miyazaki ρωτήθηκε για το Bloodborne 2, ξεχώρισε το αγαπημένο του παιχνίδι από όσα έχει δημιουργήσει, καθώς και το αγαπημένο του boss.

Όσον αφορά το Bloodborne 2, ο δημιουργός επισήμανε πως δεν εξαρτάται από αυτόν. Το πρώτο παιχνίδι ήταν αποκλειστικότητα του PlayStation 4, με την Sony να έχει τα δικαιώματα, οπότε είναι πολύ πιθανό πως για να έρθει κάποιο sequel θα χρειαστεί να δώσει το πράσινο φως η ομάδα του PlayStation.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά ενδιαφέροντα αποσπάσματα της συνέντευξης.


Προσωπικά θεωρώ πως το Bloodborne είναι ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι. Υπάρχει κάτι που θα άλλαζες τώρα σε αυτό;

Ευχαριστώ πολύ! Προσπαθώ να μην σκέφτομαι πολύ ποια στοιχεία θα βελτίωνα σε ένα παιχνίδι που έχω πλέον κυκλοφορήσει. Αλλά για να απαντήσω θα είχα βελτιώσει τα Chalice Dungeons και τα Blood Gems, που ήθελα να είναι λίγο πιο λεπτομερή, να τα ετοιμάσουμε πιο διεξοδικά. Βλέπω πως υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσω περισσότερα σε αυτά.

Ίσως σε ένα Bloodborne 2;

(Γέλια) Το Bloodborne 2, δυστυχώς, δεν εξαρτάται από μένα.

Ποιες ήταν οι εμπνεύσεις σου όταν πρωτοσκέφτηκες το Bloodborne;

Ήμουν εμπνευσμένος από το βιβλίο του Lovecraft, The Call of Cthulhu. Όποιος παίξει το παιχνίδι θα ξέρει πιθανώς ότι επηρεάστηκε έντονα από τον Lovecraft και αυτό το έργο του.

Άλλη πηγή έμπνευσης ήταν, φυσικά, και η ταινία Brotherhood of the Wolf.

Από όλα τα παιχνίδια στα οποία έχετε εργαστεί, ποιο είναι το αγαπημένο σου;

Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση και, συγκριτικά, είναι σαν να είχατε τρία ή τέσσερα παιδιά και κάποιος να σε ρωτά "ποιο είναι πιο όμορφο;". Θα απαντήσω όλα τους (γέλια).

Αλλά αν έλεγα ποιο έμεινε στην καρδιά μου περισσότερο, τότε αυτό είναι το Bloodborne. Είναι αυτό που με σημάδεψε περισσότερο. Πιστεύω ότι το έκανα με τον τρόπο μου, όπως ακριβώς ήθελα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου boss;

Όσον αφορά τα bosses, μάλλον είναι ο Old Monk, από το Demon's Souls. Αυτό το boss έχει ένα μοναδικό σύστημα, όπου ο παίκτης θα αντιμετωπίσει άλλους παίκτες. Τότε, αυτό δεν ήταν συνηθισμένο και έτσι έλαβα αρκετά παράπονα και προειδοποιήσεις. Αλλά τελικά άρεσε πολύ στους παίκτες, ήταν πολύ διαφορετικό. Έτσι, είναι αυτό που μου έμεινε περισσότερο.


Να σας υπενθυμίσουμε πως το επόμενο παιχνίδι της FromSoftware είναι συνεργασία μεταξύ του Hidetaka Miyazaki και του συγγραφέα των Game of Thrones, George R. R. Martin. Ο λόγος γίνεται για το Elden Ring, το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη για τα PS4, Xbox One και PC.