Ο δημιουργός του Gears 5 εμπνεύστηκε από το BioShock Infinite

Προ των πυλών η κυκλοφορία του τίτλου
02 Σεπτεμβρίου 2019 15:08
Ο δημιουργός του Gears 5 εμπνεύστηκε από το BioShock Infinite

Το Gears 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει σε μερικά εικοσιτετράωρα και η αγωνία των παικτών για την περιπέτεια που έχει ετοιμάσει η The Coalition έχει αρχίσει να αυξάνεται. Τώρα, ο Rod Fergusson έρχεται να αποκαλύψει μερικές νέες πληροφορίες για τον τίτλο.

Συγκεκριμένα, ο director του παιχνιδιού τόνισε ότι τον επηρέασε αρκετά το BioShock Infinite και ο χρόνος του στο πλευρό του Ken Levine για την ανάπτυξη του τίτλου. Μάλιστα, το κύκνειο άσμα της Irrational Games είναι μια από τις εμπνεύσεις του Rod για το Gears 5.

Μιλώντας στο gamesradar, o Rod δήλωσε:

Ήμουν αρκετά τυχερός που βοήθησα να κυκλοφορήσει το BioShock Infinite και που δούλεψα με τον Ken και την ομάδα του. Ναι, η ομάδα του στην Irrational ήταν φανταστική και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ήθελα να εργαστώ σε αυτό το project. Ήταν μια τρομερά διδακτική εμπειρία για μένα.

Η βασική ιδέα είναι μια για την οποία ο Ken ήταν ανένδοτος. Combat που ξεκινά από τον παίκτη. Δώσε στον παίκτη την επιλογή για το πως και το πότε θα προσεγγίσει. Οπότε το φέραμε αυτό στο Gears 5. Σε συγκεκριμένες περιστάσεις και σε συγκεκριμένες μάχες, μπορείτε να πάτε σε ένα επίπεδο και να δείτε το Swarm να καταλαμβάνει το χώρο, αλλά να μην έχει επίγνωση της παρουσίας σας.

Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να δείτε το περιβάλλον, μπορείτε να δείτε την απειλή και μπορείτε να δείτε τις ευκαιρίες. Έχουμε επίσης αυτό το νέο μηχανισμό με τον Jack που μπορείτε να αναρωτηθείτε: “Πως μπορώ να το λύσω αυτό; Θέλω να γίνω αόρατος; Θέλω να προσθέσω κάποιο buff και να παίξω επιθετικά; Ή θέλω ο Jack να πάει να μου φέρει αυτό το όπλο πριν ξεκινήσω;”

Αυτό δημιουργεί πολλές περισσότερες επιλογές και αλλάζει το gameplay. Οπότε μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι με όποιον τρόπο θέλετε. Προσωπικά μου αρέσει να μένω πίσω και να κάνω sniping, αλλά πολλοί άλλοι παίκτες θέλουν να είναι στην πρώτη γραμμή και να βουτούν στη μάχη. Είναι στο χέρι σας πως θέλετε να παίξετε.

Το Gears 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά για το Xbox One και τους Windows υπολογιστές. Το παιχνίδι θα περιλαμβάνεται από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του στο Xbox Game Pass, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Ultimate έκδοση προσφέρει πρόσβαση μερικές ημέρες νωρίτερα, ξεκινώντας από τις 6 Σεπτεμβρίου.