Gear 5: Η Coalition στοχεύει 4K ανάλυση με 60fps στο Xbox One X

Η αναβαθμισμένη κονσόλα της Microsoft δείχνει τα δόντια της
23 Ιουνίου 2018 16:26
Gear 5: Η Coalition στοχεύει 4K ανάλυση με 60fps στο Xbox One X

Το Gears 5 ήταν μια από τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις που επιφύλασσε η Microsoft για την Ε3 2018. Το παιχνίδι ανακοινώθηκε μαζί με τα Gears Pop και Gears Tactics και αποτελεί το νέο βασικό κεφάλαιο του franchise. Όντας το επόμενο κεντρικό παιχνίδι της σειράς, είναι λογικό η The Coalition να έχει επικεντρωθεί πλήρως στην ανάπτυξή του. Το στούντιο σκοπεύει μάλιστα να προσφέρει έναν ιδιαίτερα προσεγμένο τεχνικό τομέα όπως φαίνεται.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Wired, ο υπεύθυνος της The Coalition, Rod Fergusson, επισήμανε πως η ομάδα στοχεύει τα 60fps σε όλα τα game modes. Στο Gears of War 4 το βασικό campaign και το horde mode έτρεχαν στα 30fps και το multiplayer στα 60fps. Όσον αφορά το Xbox One X, υπήρχε η επιλογή των 60fps για το campaign και το horde, αλλά η ανάλυση έπεφτε από 4K σε 1080p.

Ο Fergusson δήλωσε:

Ο στόχος μας είναι πάντα τα 60fps και πιστεύουμε ότι - με όλα όσα κάναμε, με όσα μαθήματα έχουμε πάρει από το Gears 4 και με τις βελτιστοποιήσεις που είμαστε σε θέση να κάνουμε πέρα από αυτό – τα 60fps σε 4K είναι ακριβώς αυτό που θα κάνουμε.

Ο υπεύθυνος της The Coalition δεν έκανε γνωστό αν θα χρησμοποειταί κάποια τεχνική όπως checkerboard rendering ή dynamic resolution scaling, αλλά είναι πολύ πιθανό, καθώς το 4K στα 60fps δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να επιτευχθεί. Μάλιστα, ο δημιουργός τόνισε πως η ομάδα επιμελείται με την ίδια φροντίδα και την έκδοση των ηλεκτρονικών υπολογιστών που αναπτύσσεται εξαρχής μαζί με αυτή του Xbox One και δεν θα αποτελεί ένα απλό post. Όσον αφορά την έκδοση των PCs ο Fergusson επισήμανε χαρακτηριστικά:

Είναι ακόμα αρκετά νωρίς, αλλά συνήθως μπορούμε να φτάσουμε μέχρι και στα 120fps. Είναι προφανές ότι εξαρτάται από το hardware που χρησιμοποιείτε για να το φτάσετε εκεί - αλλά θα είστε σε θέση να το καταφέρετε, αν το hardware σας μπορεί.

Το Gears 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2019 αποκλειστικά για τα Xbox One και Windows 10, ως Xbox Play Anywhre τίτλος.