“Το Gears 5 θα είναι κάτι που οι παίκτες δεν έχουν ξαναδεί”

Η The Coalition υπόσχεται μια διαφορετική εμπειρία
19 Νοεμβρίου 2018 19:19
“Το Gears 5 θα είναι κάτι που οι παίκτες δεν έχουν ξαναδεί”

Στο πλαίσιο του X018 event της, η Microsoft διοργάνωσε ένα ειδικό panel για το Gears 5. Σε αυτό, ο Rod Fergusson (Studio Head της The Coalition) και ο Eugene Byrd (ο ηθοποιός πίσω από τον Del Walker) μίλησαν για την επερχόμενη αποκλειστικότητα του Xbox One και των Windows 10. Συγκεκριμένα, ο Rod κλήθηκε να απαντήσει μερικές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις για το νέο κεφάλαιο της αγαπημένης σειράς και για άλλη μια φορά τόνισε πως η ομάδα του θέλει να προσφέρει μια αρκετά διαφορετική εμπειρία για τους παίκτες που θα χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία.

Συγκεκριμένα, ο Rod ρωτήθηκε αν η Coalition αισθάνεται περισσότερη ελευθερία και έχει τη δυνατότητα να πάρει περισσότερα ρίσκα με το Gears 5. Η απάντηση του ήταν η εξής:

Ήμασταν ένα νέο στούντιο που είχε αναλάβει την επιστροφή του Gears of War και νιώθαμε πως έπρεπε να αποδείξουμε στον κόσμο πως μπορούμε να φτιάξουμε μια αυθεντική Gears of War εμπειρία. Γι’ αυτό το λόγο δεν δοκιμάσαμε ακραία πράγματα γιατί ο κόσμος θα έλεγε: «Αυτοί οι τύποι δεν ξέρουν τι κάνουν. Τι είναι αυτό που κάνουν στο franchise μας. Αυτό δεν είναι το Gears που θέλουμε».

Αυτό που θέλαμε να κάνουμε με το Gears 4 ήταν να επαναφέρουμε τη σειρά και να καθιερώσουμε την Coalition ως ένα ικανό στούντιο. Το κοινό μας αποδέχθηκε και αγάπησε το Gears 4 και πιστεύω πως πετύχαμε το στόχο μας. Τώρα με το Gears 5 θα φέρουμε την προσωπικότητα της Coalition στο παιχνίδι και έτσι θα δείτε αρκετή πρωτοπορία και αρκετές αλλαγές. Νομίζω πως θα σας ενθουσιάσει. Τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά, αλλά και πάλι θα σας δίνουν την Gears of War αίσθηση.

Εστιάσαμε στις δραματικές αντιθέσεις. Ένα μέρος του Gears 5 έχει να κάνει με αυτές τις δραματικές αντιθέσεις. Δηλαδή θα υπάρχουν σημεία που θα πηγαίνετε από κλειστοφοβικές περιοχές σε τεράστιους ανοιχτούς χώρους. Θα ταξιδέψετε από την έρημο σε ένα παγωμένο τοπίο. Θέλουμε να έχουμε συνεχείς αντιθέσεις κατά τη διάρκεια της εμπειρίας και δραματικές αλλαγές.

Ο Eugene Byrd (ο ηθοποιός πίσω από τον Del Walker) πρόσθεσε:

Θέλουμε να κάνουμε κάτι που δεν έχετε ξαναδεί με το Gears 5.

Το Gears 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2019 για τα Xbox One και Windows 10.