Η νέα πατέντα της Microsoft για το xCloud έχει άρωμα Nintendo Switch

Θέλει να μετατρέψει το smartphone σας σε φορητό Xbox
12 Αυγούστου 2019 11:48
Η νέα πατέντα της Microsoft για το xCloud έχει άρωμα Nintendo Switch

Πρόσφατα η Microsoft κατοχύρωσε μια πατέντα που αφορά δύο ειδικά χειριστήρια, με τα οποία η εταιρία σκοπεύει να μετατρέψει τα smartphones σας σε φορητές gaming κονσόλες.

Αναλυτικότερα, η πατέντα κατοχυρώθηκε για πρώτη φορά τον προηγούμενο μήνα και δεν περιγράφει μόνο τα εικονιζόμενα χειριστήρια, αλλά αντιθέτως μιλά κυρίως για μια βάση φόρτισης για ‘αφαιρούμενες συσκευές εισόδου’. Στην πατέντα δεν υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές στο Xbox, αλλά στα σκίτσα μπορούμε να δούμε το λογότυπο του brand, ενώ τα κουμπιά των χειριστηρίων ακολουθούν την ίδια διάταξη.

Το νέο χειριστήριο της Microsoft σίγουρα σχετίζεται με την game streaming υπηρεσία που ετοιμάζει, το Project xCloud και θυμίζει το Nintendo Switch με τα αποσπόμενα Joy-Cons. Αντιθέτως με το Switch όμως, τα χειριστήρια αυτά θα συνδέονται σε οποιοδήποτε smartphone και όχι σε κάποια συγκεκριμένη κονσόλα. Θα περιλαμβάνουν θύρα ακουστικών, ενσωματωμένα ηχεία και υποστήριξη για ασύρματα ακουστικά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά mock-ups από το yankodesign.com που βασίζονται στις πατέντες της Microsoft και μας δείχνουν πως μπορεί να είναι στην πραγματικότητα τα περιφερειακά.

Φυσικά, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν με πατέντες, είναι πιθανό το προϊόν να μην βρεθεί ποτέ στα ράφια των καταστημάτων. Είναι πιθανό ωστόσο η Microsoft να ανακοινώσει κάτι στο πλαίσιο της ερχόμενης Gamescom 2019, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.