Τα Walmart αφαιρούν τις διαφημίσεις βίαιων παιχνιδιών - Συνεχίζουν να πωλούν όπλα

Δραστικά μέτρα από την τεράστια αλυσίδα καταστημάτων
10 Αυγούστου 2019 13:11
Τα Walmart αφαιρούν τις διαφημίσεις βίαιων παιχνιδιών - Συνεχίζουν να πωλούν όπλα

Στον απόηχο των δηλώσεων του Trump πως “πρέπει να πάρουμε άμεσα μέτρα” σχετικά με τα βίαια βιντεοπαιχνίδια, η τεράστια αλυσίδα καταστημάτων της Αμερικής, Walmart, φαίνεται πως σκοπεύει να αφαιρέσει όλες τις διαφημίσεις, πινακίδες και ταμπέλες που περιλαμβάνουν βία, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων βίαιων παιχνιδιών.

Συγκεκριμένα, το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η φωτογραφία ενός εντύπου που περιλαμβάνει οδηγίες προς τους υπαλλήλους των καταστημάτων να αφαιρέσουν κάθε τι που προβάλει βία. Μπορείτε να δείτε την εν λόγω οδηγία μέσα από το σχετικό tweet που ακολουθεί παρακάτω.

Το μήνυμα αναφέρει πρώτα-πρώτα τα βιντεοπαιχνίδια και καλεί τους υπαλλήλους να κλείσουν τις οθόνες που τρέχουν demos βίαιων παιχνιδιών, με ειδική αναφορά στις PlayStation και Xbox κονσόλες και να ακυρώσουν οποιοδήποτε event προωθεί παιχνίδια με combat ή third-person shooter τίτλους. Το αποτέλεσμα ήταν να κατέβουν αφίσες και άλλα διαφημιστικά επερχόμενων κυκλοφοριών, όπως των Borderlands 3 και Call of Duty: Modern Warfare.

Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι πως πολλοί χρήστες του Twitter και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν πως μερικά καταστήματα της αλυσίδας κατέβασαν παντελώς από τα ράφια τους και τα βίαια βιντεοπαιχνίδια, πέρα από τα διαφημιστικά τους. Το αποτέλεσμα ήταν φωτογραφίες με άδεια ράφια να κυκλοφορούν στα social media. Μιλώντας στο IGN, ο υπεύθυνος ενός Walmart το επιβεβαίωσε, δηλώνοντας:

Προβήκαμε σε ενέργειες ως ένδειξη σεβασμού έπειτα από τα περιστατικά που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο αυτό δεν σηματοδοτεί κάποια μακροπρόθεσμη αλλαγή για το τμήμα των video-games.

Λίγο μετά το Walmart επικοινώνησε ξανά με το μέσο, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει κάποια ευρύτερη οδηγία να αφαιρεθούν τα βίαια βιντεοπαιχνίδια από τα ράφια και πρόκειται για κακή επικοινωνία μεταξύ των υπευθύνων της αλυσίδας.

Εν τέλει το Walmart θα συνεχίσει να πουλά βιντεοπαιχνίδια, ανεξαρτήτως αν περιλαμβάνουν βία ή όχι, αλλά φαίνεται πως η οδηγία για την αφαίρεση των διαφημίσεων θα ισχύσει. Να σημειωθεί πως το Walmart πουλά κανονικά όπλα στους Αμερικανούς πολίτες και γι’ αυτό η κίνηση του που στοχοποιεί τα βιντεοπαιχνίδια δέχθηκε σφοδρή κριτική.