Until Dawn 2: Δεν υπάρχει κάποιο πλάνο σύμφωνα με την Supermassive Games

Οι developers εξηγούνται
09 Μαΐου 2019 04:00
Until Dawn 2: Δεν υπάρχει κάποιο πλάνο σύμφωνα με την Supermassive Games

Μετά την κυκλοφορία του narrative-driven horror τίτλου Until Dawn το 2015, οι fans ζητούσαν διακαώς ένα sequel. Η Supermassive Games ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πλάνο για συνέχεια. Αντ' αυτού το studio προτίμησε να καταπιαστεί με ένα παρόμοιου τύπου παιχνίδι που φέρει την ονομασία Man of Medan. Πρόκειται για το πρώτο μέρος της σειράς ανθολογίας τρόμου The Dark Pictures, η οποία θα αποτελείται από πέντε μέρη. Σε συνέντευξη στο Game Informer, η Supermassive εξηγεί αυτή την επιλογή της. Ο executive producer και CEO της Supermassive, Pete Samuels, δήλωσε συγκεκριμένα:

Η ομάδα άκουσε την επιθυμία των fans για ένα Until Dawn 2. Ωστόσο, η απόφαση που πήραμε να δουλέψουμε πάνω σε μια σειρά ανθολογίας θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε περισσότερα projects σαν το Until Dawn σε μικρότερη χρονική περίοδο. Εννοείται ότι θέλουμε να ικανοποιήσουμε τους fans μας, αλλά ταυτόχρονα και τους εαυτούς μας κάνοντας αυτό που επιθυμούμε και αγαπούμε πολύ. Φυσικά δεν είναι άλλο από το να δημιουργήσουμε περισσότερες ιστορίες και χαρακτήρες, κάνοντάς το σε λιγότερο από ένα ή δυο χρόνια σε σχέση με αυτά που θα απαιτούσε διαφορετικά μια μεγάλη παραγωγή.

Ο director του Man of Medan, Tom Heaton, συμπλήρωσε:

Το The Dark Pictures επιτρέπει στην ομάδα να εξερευνήσει διαφορετικές οπτικές του τρόμου από αυτή που εστιάζει το Until Dawn. Με την ανθολογία μας δίνεται μια εξαιρετική ευκαιρία να καταπιαστούμε με νέα θέματα, νέα genre και νέους χαρακτήρες που θα δημιουργήσουμε συγκεκριμένα γι’ αυτές τις ιστορίες. Με αυτόν τον τρόπο αποδεσμευόμαστε από χαρακτήρες του παρελθόντος, χαράζοντας δρόμο για νέες περιπέτειες.

Ο producer, Dan McDonald, επίσης δήλωσε:

Το σενάριο του Until Dawn βασίζεται στις επιλογές του παίκτη και παίρνει διαφορετικές τροπές στο φινάλε. Θα μπορούσαμε πιθανόν να το επιχειρήσουμε με τα saves αλλά θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Δεν επιθυμούμε να αναλωθούμε σε κάτι τέτοιο. Θέλουμε να κάνουμε μια νέα ιστορία με καινούργιους πρωταγωνιστές.

Το πρώτο μέρος της ανθολογίας Man of Medan θα κυκλοφορήσει μέσα στο χρόνο για PS4, Xbox One και PC.