Οι έφηβοι στην Αμερική ξοδεύουν $184 το χρόνο για βιντεοπαιχνίδια

Σύμφωνα με νέα έρευνα
05 Νοεμβρίου 2018 19:40
Οι έφηβοι στην Αμερική ξοδεύουν $184 το χρόνο για βιντεοπαιχνίδια

Η εταιρεία επενδύσεων Piper Jaffray δημοσίευσε τα ευρήματα της τελευταίας έρευνάς της, Taking Stock With Teens, η οποία αναλύει λεπτομερώς τις συνεχιζόμενες μεταβολές στον τρόπο με τον οποίο οι έφηβοι μοιράζουν ετησίως τα χρήματά τους μεταξύ διαφόρων ειδών όπως τα τρόφιμα, τα ρούχα και τα βιντεοπαιχνίδια.

Η εν λόγω έρευνα βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 8.600 έφηβους από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Από αυτήν προκύπτει ότι οι έφηβοι αναμένουν πως θα ξοδέψουν κατά μέσο όρο $184 το χρόνο για βιντεοπαιχνίδια. Συνολικά, αυτό αντιπροσωπεύει το 14% των ετήσιων δαπανών ενός εφήβου.

Ενώ τα δεδομένα μπορούν να δείξουν χρήσιμες τάσεις όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι παίκτες επενδύουν τα χρήματά τους, αξίζει να λάβουμε υπόψη ότι οι αριθμοί της εταιρείας βασίζονται στις αναμενόμενες δαπάνες και δεν είναι το ακριβές ποσό που έφηβοι στην πραγματικότητα ξοδεύουν στα βιντεοπαιχνίδια σε ένα χρόνο.

Για παράδειγμα, το 83% των εφήβων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι είτε κατέχει ήδη είτε σχεδιάζει να αγοράσει μιας τρέχουσας γενιάς κονσόλα μέχρι το τέλος του έτους. Το ποσοστό αυξήθηκε κατά 3% από την άνοιξη. Η Piper Jaffray μάλιστα αναφέρει ότι το 66% των ερωτηθέντων κατέχουν ήδη ένα PlayStation 4 ή Xbox One, ενώ ένα επιπλέον 17% σχεδιάζει να αγοράζει ένα από τα δύο στο άμεσο μέλλον.

Η έρευνα έχει επίσης μερικά αξιοσημείωτα στατιστικά στοιχεία σχετικά με το πόσοι έφηβοι παίζουν mobile παιχνίδια. Για το τελευταίο τρίμηνο του 2018, το 69% των εφήβων δήλωσε ότι παίζει παιχνίδια είτε σε κινητό τηλέφωνο είτε σε tablet. Το ίδιο ποσοστό ανερχόταν σε 75% την άνοιξη του 2018. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό που έχει σημειωθεί στις 12 τελευταίες αναφορές. Τέλος, από τους συμμετέχοντες που παίζουν παιχνίδια σε κινητά, το 28% δήλωσε ότι ξοδεύει χρήματα σε microtransactions.