Φήμη: Η Microsoft είναι κοντά στην εξαγορά της Obsidian Entertainment

Ένα ακόμη στούντιο θα ενταχθεί στο δυναμικό του Xbox
10 Οκτωβρίου 2018 08:29
Φήμη: Η Microsoft είναι κοντά στην εξαγορά της Obsidian Entertainment

Εδώ και μήνες ακούγεται πως η Microsoft σκοπεύει να αγοράσει την Obsidian Entertainment, αλλά τώρα το έμπιστο gaming μέσο Kotaku έρχεται να βάλει λάδι στην φωτιά. Συγκεκριμένα, το μέσο είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τρία άτομα που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις και επισημαίνει πως η συμφωνία έχει κλείσει σχεδόν. Ένας από αυτούς δήλωσε χαρακτηριστικά πως “είναι θέμα χρόνου το πότε θα γίνει, όχι αν θα γίνει”, ενώ η άλλη πηγή τόνισε πως η συμφωνία έχει κλείσει κατά 90%.

Τον τελευταίο καιρό η Obsidian δεν απολάμβανε οικονομική σταθερότητα, καθώς για τους πιο πρόσφατους τίτλους της χρειάστηκε να καταφύγει στην λύση του crowdfunding για τα έξοδα της ανάπτυξης. Η Microsoft είναι σε θέση να προσφέρει τα χρήματα που χρειάζεται η ομάδα, αλλά από την εξαγορά προκύπτουν και μερικά ερωτήματα. Συγκεκριμένα, η Obsidian είχε κλείσει συμβόλαιο με την Private Division της 2K Games το 2017 για την ανάπτυξη ενός τίτλου μεσαίας κλίμακας. Τα σενάρια είναι δύο: Ή η Microsoft θα αγοράσει το συμβόλαιο αυτό και ενδεχομένως θα συνεχίσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού ως δικό της πλέον ή θα αφήσει την Obsidian να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της πριν η ομάδα καταπιαστεί με κάποιο παιχνίδι για την Microsoft.

Η Obsidian Entertainment ιδρύθηκε το 2003 και το όνομα της είναι άρρητα συνδεδεμένο με τα RPGs. Το στούντιο ευθύνεται για τίτλους που κέρδισαν την αγάπη του κοινού και εξαιρετικές κρητικές, όπως το θρυλικό Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords και το αγαπημένο από την κοινότητα Fallout: New Vegas. Παράλληλα, το ιστορικό της έχει και τίτλους πως δεν κατάφεραν να γνωρίσουν τρομερή απήχηση, όπως τα Dungeon Siege III και Alpha Protocol. Τον τελευταίο καιρό το στούντιο έχει επικεντρωθεί στα cRPG με εξαιρετικές κυκλοφορίες όπως τα Pillars of Eternity και Tyranny.

Μέσα στο 2018 η Microsoft έχει προβεί στην εξαγορά των Ninja Theory (Hellblade), Playground Games(Forza Horizon), Undead Labs (State of Decay), Compulsion Games (We Happy Few) και στην ίδρυση μιας εξ’ ολοκλήρου νέας ομάδας, της The Initiative. Η εταιρία αναμένεται να επισημοποιήσει την εξαγορά της Obsidian και να ανοίξει τα χαρτιά της για το μέλλον του Xbox στο ειδικό X018 event που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου.