Επίσημο: Η Google "εισβάλλει" στον χώρο του gaming με το Project Stream

Παίξτε το Assassin’s Creed Odyssey μέσα από τον Chrome
02 Οκτωβρίου 2018 10:13
Επίσημο: Η Google

Εδώ και καιρό η Google φημολογείται πως ετοιμάζει έναν ανταγωνιστή για το PlayStation 4, το Xbox One και το Nintendo Switch. Η φημολογία ωστόσο φτάνει στο τέλος της, αφού η εταιρία ανακοίνωσε και επίσημα το Project Stream.

Συγκεκριμένα, ο κολοσσός έχει ετοιμάσει μια ολοκαίνουργια υπηρεσία που θα σας αφήνει να παίζετε με streaming τα αγαπημένα σας παιχνίδια μέσα από τον Google Chrome. Θα μπορείτε να παίξετε τα παιχνίδια του Project Stream όπου και αν βρίσκεστε, είτε από τον υπολογιστή σας είτε από το κινητό σας, αρκεί να έχετε μια σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο με ταχύτητα που ξεπερνά τα 25Μb/s. Για αυτούς που τυχόν δεν γνωρίζουν, με το streaming τα παιχνίδια δεν τρέχουν στην συσκευή σας, αλλά στους servers της Google και απλά η εικόνα μεταφέρεται σας εσάς.

Το Project Stream θα κάνει το ντεμπούτο του με το Assassin’s Creed Odyssey. Όσοι εγγραφούν για την δοκιμαστική έκδοση θα μπορούν να παίξουν εντελώς δωρεάν το ολοκαίνουργιο παιχνίδι της Ubisoft μέσα από τον Chrome browser τους. Για την ώρα ωστόσο η υπηρεσία προσφέρεται μόνο για τους κατοίκους Αμερικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Google δεν είναι η μόνη που βλέπει το streaming ως το μέλλον του gaming. Τόσο η Sony με το PlayStation Now, όσο και η Nvidia με το GeForce Now προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες, ενώ και η Microsoft στην Ε3 2018 έκανε γνωστό πως ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο.

Ακολουθεί το σχετικό trailer ανακοίνωσης του Project Stream, ενώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα μέσα από το επίσημο blog της Google.