Fumito Ueda: Επίσημα υπό ανάπτυξη το επόμενο παιχνίδι του

Ανταγωνίζεται την κλίμακα των προηγούμενων τίτλων του
12 Σεπτεμβρίου 2018 11:34
Fumito Ueda: Επίσημα υπό ανάπτυξη το επόμενο παιχνίδι του

Μιλώντας στο εβδομαδιαίο gaming περιοδικό της Ιαπωνίας, Famitsu, ο ιδιοφυής game developer, Fumito Ueda μίλησε για το επόμενο παιχνίδι του. Συγκεκριμένα, ο δημιουργός των Ico, Shadow of the Colossus και The Last Guardian έκανε γνωστό πως αυτός και η ομάδα του, genDesign studio, ήδη έχουν καταπιαστεί με την ανάπτυξη του νέου τους τίτλου. Το παιχνίδι για άλλη μια φορά θα είναι μεγάλης κλίμακας, όπως μας έχουν συνηθίσει τα προηγούμενα έργα του Ueda.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ueda τόνισε πως αυτή τη στιγμή το project βρίσκεται στο στάδιο του πειραματισμού. Δηλαδή, η ομάδα δημιουργεί διάφορα πρωτότυπα για να δοκιμάσει τις ιδέες της και να δει αν έχουν ενδιαφέρον στην πράξη ή όχι. Για την ώρα το στούντιο υποστηρίζεται από την χρηματοδότηση του προγράμματος Kowloon Nights. Πρώτα το στούντιο θέλει να ετοιμάσει τα βασικά κομμάτια της εμπειρίας και από εκεί και έπειτα θα δουλέψει για να δημιουργήσει ένα σταθερό προϊόν.

Ο Ιάπωνας δημιουργός επισήμανε πως το παιχνίδι που φτιάχνει δεν δίνει indie αίσθηση. Αντιθέτως η ομάδα στοχεύει για κάτι στην κλίμακα των Ico, Shadow of the Colossus και The Last Guardian. Τέλος, το παιχνίδι θα είναι κάτι εξ’ ολοκλήρου νέο. Δεν πρόκειται για κάποιο sequel.

Αξίζει να σημειωθεί πως η genDesign είναι μια σχετικά μικρή ομάδα που ασχολείται κυριώς με τον σχεδιασμό. Για παράδειγμα, στο The Last Guardian το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης έγινε από το Japan Studio της Sony, με την ομάδα του Ueda να αναλαμβάνει την δημιουργική επιμέλεια. Ο Ιάπωνας δημιουργός τόνισε πως αν κάποια στιγμή η ομάδα του ενδιαφερθεί για development μεγάλης κλίμακας, τότε θα επεκτείνει το σύστημα ανάπτυξής της και θα απευθυνθεί σε μια μεγάλη ομάδα για να δημιουργήσει ένα μεγάλο παιχνίδι. Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, σύμφωνα με τη δήλωση αυτή, πως και το επόμενο project θα γίνει σε συνεργασία με το Japan Studio της Sony, αν λάβουμε υπόψη την ήδη καλή συνεργασία μεταξύ των δύο ομάδων.