Στην Microsoft o συγγραφέας του RDR και o παραγωγός του God of War

Συνεχίζεται η επέκταση των Microsoft Studios
13 Αυγούστου 2018 10:50
Στην Microsoft o συγγραφέας του RDR και o παραγωγός του God of War

Στο πλαίσιο της E3 2018 η Microsoft έκανε γνωστό πως θα επεκτείνει το ρόστερ των Microsoft Studios με πέντε νέες προσθήκες. Η εταιρία ανακοίνωσε την εξαγορά των Compulsion Games, Ninja Theory, Playground Games και Undead Labs, καθώς και την ίδρυση της εξ’ ολοκλήρου νέας The Initiative.

Η νέα αυτή ομάδα ανάπτυξης μεγαλώνει υπό την καθοδήγηση του βετεράνου Darrell Gallagher που στο παρελθόν έχει εργαστεί στις Activision, Square Enix και Crystal Dynamics. Ο Gallagher έχει ξεκινήσει, λοιπόν, το στήσιμο του στούντιο και ανακοίνωσε μέσα από το LinkedIn έξι νέες υψηλού προφίλ προσλήψεις που θα  πλαισιώσουν την ομάδα του. Συγκεκριμένα, ο lead writer των Red Dead Redemption και Shadow of Mordor, Christian Cantamessa, εργάζεται πλέον στο νέο στούντιο της Microsoft. Παράλληλα, ο παραγωγός του God of War, Brian Westergaard, καθώς και ο co-director του Rise of the Tomb Raider, Daniel Neuburger, επίσης βρίσκονται πλέον στην The Initiative.

Τέλος, το στούντιο προσέλαβε και δύο recruiters με στόχο ο αριθμός των προσλήψεων να συνεχίσει να αυξάνεται. Συγκεκριμένα, στην ομάδα ήρθε η Annie Lohr των Respawn και Riot Games, καθώς και η Lindsey McQueeney της Crystal Dynamics.

Οι προσλήψεις στην The Initiative δείχνουν ένα μοτίβο που αποτυπώνεται στο σύνολο των Microsoft Studios, με την Playground Games να χτίζει ένα δεύτερο στούντιο και ομάδες όπως η 343 Industries, η Rare και η The Coalition να μεγαλώνουν αρκετά τον τελευταίο καιρό, έχοντας πολλές ανοιχτές θέσεις εργασίας.