Γνωστοί ιάπωνες developers αποχαιρετούν το θρυλικό παιχνιδάδικο του Τόκιο

Ιάπωνες developers και gamers ήρθαν να πουν αντίο στο Games Maya
09 Απριλίου 2018 14:06
Γνωστοί ιάπωνες developers αποχαιρετούν το θρυλικό παιχνιδάδικο του Τόκιο

Games Maya. Ένα όνομα που μπορεί για εμάς να ακούγεται άγνωστο, αλλά για τους κατοίκους της Ιαπωνίας και συγκεκριμένα του Tokyo αυτό το όνομα κρύβει φοβερές αναμνήσεις. Το Games Maya είναι ένα κατάστημα βιντεοπαιχνιδιών με τουλάχιστον 35 χρόνια ιστορίας. Όλα αυτά τα χρόνια το μαγαζί προμήθευε τα πάντα από βιντεοπαιχνίδια σε δίκαιες τιμές και αγαπήθηκε από πολλούς, όχι μόνο για τις τιμές του, αλλά και για την αγάπη που είχε προς τα video games. Μετά λοιπόν από 35 χρόνια εργασίας, η ιδιοκτήτρια, Hisako Akitani, αποφάσισε να κλείσει τις πόρτες του καταστήματός της, για λόγους υγείας.

Με την ανακοίνωση της Akitani πως το μαγαζί της μετά από τόσα χρόνια θα κλείσει, μοναδικές προσωπικότητες του Ιαπωνικού gaming, όπως ο Atsushi Morita, ο πρόεδρος της Sony Japan, ο παραγωγός της Square Enix, ο Yoshinori Ono της Capcom και διάφορα ακόμα τεράστια ονόματα έσπευσαν στο κατάστημα για να το αποχαιρετήσουν. Όσοι δεν τα κατάφεραν, όπως ο Hideki Kamiya της Platinum Games και πολλοί ακόμη, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα βίντεο για την αγάπη που έτρεφαν για το κατάστημα της Akitani. Τέλος, γραμμένα μηνύματα έδωσαν και ο Hideo Kojima, ο δημιουργός του Death Stranding και ο Hajime Tabata, ο δημιουργός του Final Fantasy XV.

Αντίο λοιπόν στο Games Maya. Παρόλο που δεν γνωρίζουμε το μαγαζί, εμείς, ως gamers, μπορούμε σίγουρα να ταυτιστούμε με την όλη κατάσταση.