Αγοράκι 9 ετών σκότωσε την αδερφή του επειδή δεν του έδινε το χειριστήριο

Φουντώνει η συζήτηση για τα βίαια βιντεοπαιχνίδια
20 Μαρτίου 2018 14:00
Αγοράκι 9 ετών σκότωσε την αδερφή του επειδή δεν του έδινε το χειριστήριο

Μετά το μακελειό στη Φλόριντα, όπου ένας 19χρόνος πρώην μαθητής άνοιξε πυρά σε ένα σχολείο οδηγώντας στο θάνατο 14 μαθητές και 3 καθηγητές, έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο η συζήτηση σχετικά με το αν τα βίαια βιντεοπαιχνίδια επηρεάζουν τους ανήλικους και αν γενικά προκαλούν κάποια αύξηση της βίαιης συμπεριφοράς σε ένα άτομο.

Ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να φουντώσει τώρα την συζήτηση. Συγκεκριμένα, ένα ενιάχρονο αγοράκι στο Μισισίπι της Αμερικής σκότωσε την 13 χρονών αδερφή του έπειτα από διαφωνία για ένα βιντεοπαιχνίδι. Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου, το αγοράκι πήρε στα χέρια του ένα όπλο, αφού η αδερφή του δεν του έδινε το χειριστήριο για να παίξει. Το αγοράκι πυρβόλησε την αδερφή του από πίσω και η σφαίρα μπήκε στον εγκέφαλό της.  Ο τοπικός σερίφης ανακοίνωσε την Κυριακή πως η νεαρή πέθανε από τα τραύματά της στο νοσοκομείο. Παραμένει ακόμα αμφίβολο το που βρήκε το αγοράκι το όπλο.

Συγκεκριμένα, ο σερίφης Cecil Cantrell μιλώντας στο Clarion Ledger, δήλωσε:

 Είναι μόλις εννέα χρονών. Υποθέτω πως είδε αυτό που έκανε στα βιντεοπαιχνίδια ή στην τηλεόραση. Δεν ξέρω αν είχε επίγνωση για το ακριβώς θα γινόταν με αυτό που έκανε. Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό. Απλά ξέρω πως είναι μια τραγωδία.

Η μητέρα βρισκόταν σε ένα άλλο δωμάτιο, ταΐζοντας ένα άλλο από τα παιδιά της την ώρα του περιστατικού. Η αστυνομία εξακολουθεί να διερευνά τις συνθήκες του πυροβολισμού, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο απέκτησε πρόσβαση στο όπλο το εννιάχρονο αγοράκι - ένα πιστόλι διαμετρήματος .25.