Gabe Newell: “Ναι! Η Valve θα αρχίσει να κυκλοφορεί ξανά παιχνίδια”

Το Artifact είναι μόνο η αρχή
11 Μαρτίου 2018 17:45
Gabe Newell: “Ναι! Η Valve θα αρχίσει να κυκλοφορεί ξανά παιχνίδια”

Στα πλαίσια μια παρουσίασης στα νέα γραφεία της Valve για το Αrtifact, το επερχόμενο παιχνίδι καρτών της εταιρίας που βασίζεται στο σύμπαν της Dota 2, ο ιδρυτής της Gabe Newell επισήμανε για άλλη μια φορά πως η Valve επιστρέφει στο game development. Συγκεκριμένα, από την κυκλοφορία της Dota 2 το 2013, η εταιρία έχει στρέψει κυριώς το ενδιαφέρον της στην ενημέρωση των ήδη υπάρχοντων multiplayer παιχνιδιών της.

Ο Newell τόνισε πως η Valve είχε εστιάσει στο Steam και στο hardware τον τελυταίο καιρό, πράγμα που ο ίδιος επισημαίνει πως ήταν “μια επένδυση στο μέλλον”. Συνεχίζοντας, ο Newell δήλωσε:

Το Artifact είναι το πρώτο από πολλά παιχνίδι που θα έρθουν από εμάς. Οπότε αυτά είναι κατά κάποιον τρόπο καλά νέα. Ναι! Η Valve θα αρχίσει να κυκλοφορεί ξανά παιχνίδια.

Τον Ιανουάριο του 2017, στα πλαίσια ενός AMA στο Reddit, o Newell είχε επιβεβαιώσει πως η Valve ετοιμάζει τουλάχιστον ένα κανονικό single-player παιχνίδι, ενώ τον επόμενο μήνα έκανε γνωστό πως η εταιρία του εργάζεται σε τρία μεγάλα VR παιχνίδια. Η νέα του δήλωση δεν ξεκαθαρίζει αν η Valve εργάζεται και σε κάποιο άλλο project πέρα από αυτά. Ο Newell τόνισε:

Δεν πρόκειται να μιλάμε γι 'αυτό σήμερα. Αλλά το μεγάλο θετικό είναι το νέο βέλος που έχουμε στο φακό μας, είναι η ικανότητά μας να αναπτύσσουμε υλικό και λογισμικό ταυτόχρονα.

Στη συνέχεια το αφεντικό της Valve επισήμανε τον λόγο που η Valve αφιέρωσε τόσους πόρους στο SteamVR και το Vive headset, εξηγώντας πως η εταιρία φοβόταν πως η πλατφόρμα των PC θα ακολουθούσε την κατεύθυνση των κλειστών συστημάτων, όπως τα iPhones.

Μπορείτε να δείτε ότι η Microsoft σκεφτόταν: Χμμμ, πώς μπορούμε να κάνουμε τα Windows περισσότερο έτσι; Ή ο Zuckerberg να λέει: “Προσπάθησα να ανταγωνιστώ τα τηλέφωνα, απέτυχα παταγωδώς, γι 'αυτό θα δημιουργήσω αυτό το νέο πράγμα, το VR, που θα μου επιτρέψει να αναδημιουργήσω το είδος κλειστού, υψηλού κερδών οικοσυστήματος που η Apple έχει.” Και αυτό πραγματικά ξεκίνησε να μας ανησυχεί, γιατί σκεφτήκαμε ότι η δύναμη του PC είναι για το πόσο ανοιχτό είναι ... Έτσι αρχίσαμε να κάνουμε κάποιες επενδύσεις για να το αντισταθμίσουμε αυτό.

Αυτές οι επενδύσεις, σύμφωνα πάντα με τον Newell, είχαν ως αποτέλεσμα η Valve να μην κυκλοφορήσει κανένα άλλο παιχνίδι μετά το Dota 2, ωστόσο αυτό είχε ως συνέπεια η εταιρία να έχει πλέον εξειδικευτεί και στο hardware. Το αφεντικό της εταιρίας άφησε να εννοηθεί πως στο μέλλον ενδέχεται να δούμε πολλά περισσότερα από την Valve πέρα από νέα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Πάντα ζηλεύαμε εταιρίες όπως η Nintendo. Όταν ο Miyamoto κάθεται και σκέφτεται σχετικά με την επόμενη έκδοση του Zelda ή του Mario, σκέφτεται πως θα είναι το χειριστήριο, πως θα είναι τα γραφικά και άλλες δυνατότητες. Μπορεί να εισάγει νέες δυνατότητες όπως τα motion controls, επειδή μπορεί να ελέγξει και τους δύο αυτούς παράγοντες. Και μπορεί να κάνει το hardware να φαίνεται όσο καλύτερο μπορεί επειδή σχεδιάζει το λογισμικό την ίδια στιγμή και αυτό είναι που πραγματικά θα το εκμεταλλευτεί. Οπότε, αυτό είναι κάτι το οποίο ζηλεύαμε και αυτό είναι κάτι το οποίο θα μας δείτε να εκμεταλλευόμαστε ακολούθως.