Η ομάδα του Titanfall εξαγοράζεται από την EA

Ενώ έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη του επόμενου Titanfall παιχνιδιού
10 Νοεμβρίου 2017 14:08
Η ομάδα του Titanfall εξαγοράζεται από την EA

Μία "περίεργη" κατάσταση επικρατεί στην βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών εδώ και λίγες εβδομάδες με πολλά ταλαντούχα στούντιο να κλείνουν τις πόρτες τους. Αυτή την κατάσταση έρχεται να συνεχίσει η νέα ανακοίνωση τη Electronic Arts, αλλά ευτυχώς αυτή την φορά δεν αφορά κάποιο κλείσιμο ενός ακόμη στούντιο. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της, η εκδότρια εταιρία ανακοίνωσε πως εξαγοράζει την Respawn Entertainment, την ομάδα ανάπτυξης του Titanfall. Και όχι μόνο αυτό. Στο ίδιο δελτίο Τύπου μαθαίνουμε πως η ομάδα έχει ένα νέο Titanfall παιχνίδι σε ανάπτυξη, μαζί με έναν νέο action Star Wars τίτλο και μια VR εμπειρία υπό την ηγεσία του Stig Asmussen, πρώην creative director του God of War 3. Την ανακοίνωση αυτή δεν μπορούσε να μην σχολιάσει ο Andrew Wilson, ο Chief Executive Officer της EA, ο οποίος είπε τα εξής:

"Έχουμε δει από πρώτο χέρι το παγκόσμιας κλάσης στούντιο που είναι η Respawn με απίστευτο όραμα, βαθύ ταλέντο και δημιουργική νοοτροπία. Η μακροχρόνια συνεργασία μας βασίζεται σε μία κοινή επιθυμία να ωθήσει τα όρια και να προσφέρει εξαιρετικές και καινοτόμες νέες εμπειρίες σε παίκτες από όλο τον κόσμο. Μαζί, φέραμε αυτό στην ζωή με το Titanfall franchise και τώρα με την ομάδα της Respawn που ενώνεται με την EA έχουμε συναρπαστικά σχέδια για να πετύχουμε ακόμα πιο εκπληκτικά πράγματα στο μέλλον".

Το σχόλιο του άφησε και ο Vince Zampella, ο Chief Executive Officer της Respawn, ο οποίος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για αυτή την συμφωνία:

"Ξεκινήσαμε την Respawn με στόχο να δημιουργήσουμε ένα στούντιο με μερικά από τα καλύτερα ταλέντα στην βιομηχανία και να είμαστε κορυφαίοι προγραμματιστές καινοτόμων παιχνιδιών. Θεωρήσαμε ότι τώρα ήταν η στιγμή να ενταχθούμε σε έναν ηγέτη της βιομηχανίας που φέρνει τους πόρους και την υποστήριξη που χρειαζόμαστε για μία μακροπρόσθεσμη επιτυχία, διατηρώντας παράλληλα τον πολιτισμό και την δημιουργική μας ελευθερία. Η ΕΑ υπήρξε ένας πολύ καλός συνεργάτης με τα χρόνια με το Titanfall και Titanfall 2 και είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό επόμενο βήμα για την Respawn, την ΕΑ και τους παίκτες μας".

Η EA θα πληρώσει 151 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά μπροστά, 164 εκ. δολάρια μακροπρόθεσμα σε απόθεμα για τους εργαζόμενους για τέσσερα χρόνια και πρόσθετα μπόνους μέχρι και 140 εκ. δολάρια ανάλογα με την επίτευξη μην γνωστοποιημένων ορόσημων απόδοσης έως και το τέλος του ημερολογιακού έτους 2022.