Ο John Carmack μηνύει την ZeniΜax για $22 εκατομμύρια

Συνεχίζεται η μεταξύ τους διαμάχη
12 Μαρτίου 2017 17:31
Ο John Carmack μηνύει την ZeniΜax για $22 εκατομμύρια

Από τον Αύγουστο του 2016, η ZeniΜax και ο John Carmack, ο οποίος εργάζεται πλέον για την Oculus που ανήκει στο Facebook, βρίσκονται σε μια διαμάχη που έχει φτάσει στα δικαστήρια. Συγκεκριμένα, ο Carmack κατηγορήθηκε για κλοπή VR τεχνολογίας και τεχνογνωσίας που εκμεταλλεύτηκε το Oculus Rift και εν τέλη η ZeniMax βγήκε νικήτρια, κερδίζοντας αποζημίωση που ανήρθε στα $500 εκατομμύρια.

Το χρονικό της μεταξύ τους διαμάχης φαίνεται όμως πως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αφού ο Carmack προέβη σε νέα μήνυση, ζητώντας $22.5 εκατομμύρια.

Ο συνιδρυτής της id Software είχε πουλήσει την εταιρία του στην Zenimax το 2009 και βρισκόταν εκεί μέχρι και το 2013, όπου έφυγε για να εργαστεί ως CTO στην Oculus. Ο Carmack ισχυρίζεται πως ο πρώην εργοδότης του, του χρωστά χρήματα από το 2009 και συγκεκριμένα από την συμφωνία εξαγοράς της id. Όπως μεταφέρει το Dallas News, η μήνυση του αναφέρει πως η ZeniMax είχε συμφωνήσει να πληρώσει $150 εκατομμύρια, αλλά απέτυχε να παραδώσει την τελευταία δόση σε μετρητά, ενώ δεν δέχθηκε το αίτημα του Carmack να μετατρέψει το υπόλοιπο σε μετοχές.

Η ZeniMax είχε στείλει ένα γραμμάτιο στον Carmack με αξία που ξεπερνά τα 45 εκατομμύρια, την περίοδο της εξαγοράς, όπου ο Carmack είχε στην κατοχή την πλειοψηφία των μετοχών της id. Τα υπόλοιπα όμως, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος δεν πληρώθηκαν ποτέ, με την πρόφαση πως είναι "περσινά ξινά σταφύλια".

Ένας αντιπρόσωπος της ZeniMax τοποθετήθηκε επίσημα στο ζήτημα, αναφέροντας πως οι ισχυρισμοί του Carmack είναι αβάσιμοι.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της απάντησης του:

Προφανώς, δίχως να έχει τύψεις και αγνοώντας τις αποδείξεις των πολλών, δίχως πίστη ενεργειών του και παραβιάσεων του νόμου, ο κ. Carmack αποφάσισε να προσπαθήσει ξανά.