Αυξάνεται και μάλιστα αρκετά η τιμή του Meta Quest 2 VR Headset

Και η μητρική εταιρία του Facebook εξηγεί το λόγο
26 Ιουλίου 2022 23:02
Αυξάνεται και μάλιστα αρκετά η τιμή του Meta Quest 2 VR Headset

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση προέβη η Meta, μητρική εταιρία του Facebook, η οποία ανακοίνωσε αύξηση τιμής για το Meta Quest 2 VR Headset σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του στην αγορά. Φυσικά, ο λόγος που έχουμε να κάνουμε με ασυνήθιστη κίνηση είναι ότι η τιμή πήρε την ανηφόρα. Συνήθως, τα καταναλωτικά προϊόντας της κατηγορίας βιώνουν μειώσεις τιμών με την πάροδο του χρόνου, αλλά η Meta αναγκάστηκε -όπως τονίζει- να πράξει διαφορετικά.

Αυτή τη στιγμή, το Meta Quest 2 κοστίζει $299 για το μοντέλο με 128GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ το μοντέλο με 256GB χώρου ζητά $399 στο επίσημο Facebook Store. Από τον Αύγουστο, οι τιμές αυτές θα αυξηθούν κατά 100 ολόκληρα δολάρια και έτσι θα διαμορφώνονται στα $399 για το μοντέλο με 128GB αποθηκευτικού χώρου και στα $499 για το μοντέλο με 256GB χώρου αντίστοιχα. Συγχρόνως θα αυξηθούν και οι τιμές όλων των αξεσουάρ του VR headset, καθώς και οι τιμές των επισκευασμένων headsets που ερχόντουσαν ξανά στο εμπόριο.

Εξηγώντας το λόγο πίσω από την αύξηση της τιμής, μέσα από το επίσημο blog της, η εταιρία τόνισε:

Το μομέντουμ του VR είναι αδιαμφισβήτητο. Από τα παιχνίδια και την παραγωγικότητα μέχρι τη γυμναστική και όχι μόνο, η εικονική πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, καθώς επηρεάζει θετικά τους τρόπους με τους οποίους εργαζόμαστε, παίζουμε και συνδεόμαστε.

Ωστόσο, το κόστος κατασκευής και αποστολής των προϊόντων μας έχει αυξηθεί. Προσαρμόζοντας την τιμή του Quest 2, μπορούμε να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις επενδύσεις μας στην πρωτοποριακή έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων που ωθούν τη βιομηχανία του VR σε νέα ύψη.

Για να χρυσώσει το χάπι, η Meta ανακοίνωσε πως πλέον κάθε αγορά του Quest 2 θα περιλαμβάνει και ένα δωρεάν ψηφιακό αντίτυπο του γνωστού VR παιχνιδιού Beat Saber, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο έναντι $29.99 στο Meta Quest Store.