Το Pillars of Eternity II: Deadfire είναι γεγονός

Το πολυαναμενόμενο sequel της Obsidian ζητάει τη βοήθεια σας
27 Ιανουαρίου 2017 01:54
Το Pillars of Eternity II: Deadfire είναι γεγονός

Η Obsidian Entertainment ανακοίνωσε το πολυαναμενόμενο sequel του Pillars of Eternity, ύστερα από ορισμένα teasers τις προηγούμενες ημέρες. Το Pillars of Eternity II: Deadfire, όπως είναι ο τίτλος του, αποτελεί τη συνέχεια του αγαπημένου -από κοινού και κριτικούς- isometric party RPG του 2015. Δεν ζητάει όμως τη βοήθεια του κοινού μέσω του Kickstarter για να χρηματοδοτηθεί αλλά μέσω του Fig, που είναι ουσιαστικά η Kickstarter-τύπου πλατφόρμα του Tim Schafer, η οποία επιτρέπει στους backers να έχουν μερίδιο στα κέρδη του project. Η Obsidian ζητάει το ίδιο ποσό χρημάτων με το αρχικό παιχνίδι δηλαδή το ελάχιστο $1.1 εκατομμύρια και από εκεί και έπειτα θα υπάρχουν διάφορα stretch goals που προσθέτουν χαρακτηριστικά. 

Το Pillars of Eternity 2 τοποθετείται στα εκατοντάδες νησιά του Deadfire όπου στο ταξίδι σας, υπό τον έλεγχο του Eothas, θα συναντήσετε πολιτισμούς, περιβάλλοντα και θα συγκρουστείτε με αυτούς. Παράλληλα, ένα κύριο χαρακτηριστικό του κόσμου του Deadfire είναι πως ζει και αναπνέει ακόμη και χωρίς την παρουσία σας, που σημαίνει πως οι κάτοικοι θα συνεχίζουν τις ζωές τους κανονικά με ό,τι επιπτώσεις υπάρχουν. Θα επιστρέψουν κάποιοι companions από το πρώτο Pillars, ενώ θα υπάρξουν και κάποιοι εντελώς νέοι. 

Όσον αφορά τα γραφικά του, φέρει ένα εντελώς νέο σύστημα dynamic lighting και σκιών, όπως και νέων effects για τα spells, πλούσια και ποικίλα περιβάλλοντα με δυναμικό weather system και δεκάδες νέα scripted interactions. Περισσότερα για τον τίτλο θα δείτε στο σχετικό trailer.

Το Pillars of Eternity II: Deadfire βρίσκεται υπό ανάπτυξη για τα PC, Linux και Mac χωρίς να υπάρχει κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας.