Αποκαλύφθηκαν τα δύο πρώτα Xbox παιχνίδια που γίνονται multiplatform

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Nintendo Direct
21 Φεβρουαρίου 2024 16:33
Αποκαλύφθηκαν τα δύο πρώτα Xbox παιχνίδια που γίνονται multiplatform

Πιστή στην υπόσχεσή της, η Nintendo πραγματοποίησε μόλις το πρώτο Nintendo Direct της χρονιάς, το οποίο ήταν αποκλειστικά αφιερωμένο στους third-party συνεργάτες του ιαπωνικού κολοσσού. Το σόου αυτό άνοιξε η Microsoft, η οποία δανείστηκε λίγο χρόνο για να ανακοινώσει τα πρώτα Xbox παιχνίδια που και επίσημα γίνονται multiplatform.

Συγκεκριμένα, οι δύο τελευταίοι τίτλοι της Obsidian πρόκειται να έρθουν στο Nintendo Switch, ξεκινώντας με το Pentiment, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην υβριδική κονσόλα αύριο, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου του 2024.

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι, πρόκειται για ένα 2D narrative adventure παιχνίδι, σχεδιαστής του οποίου είναι ο lead designer του λατρεμένου Fallout: New Vegas και των Pillars of Eternity, Josh Sawyer. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως το εικαστικό της εμπειρίας είναι εμπνευσμένο από τα χειρόγραφα και τις ξυλογραφίες που έχουν διατηρηθεί από τον μεσαίωνα.

Στο Pentiment θα αναλαμβάνετε το ρόλο του Andreas Maler στον 16ο αιώνα, ενός καλλιτέχνη που εργάζεται στο παλιό σενάριο του Kiersau Abbey σε μια περίοδο μεγάλης κοινωνικής αναταραχής. Τελειώνοντας το αριστούργημά του, ο Andreas μπλέκεται άθελά του σε μια σειρά δολοφονιών που λαμβάνουν χώρα επί 25 χρόνια. Οι αγρότες, οι κλέφτες, οι τεχνίτες, οι μοναχοί, οι ευγενείς, ακόμη και οι άγιοι πρέπει να ερευνηθούν και να ανακριθούν για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Έτσι, οι παίκτες θα κληθούν να αποφασίσουν για όλες τις επιλογές του Andreas, από το εκπαιδευτικό του υπόβαθρο και τον τρόπο ζωής του, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο θα ερευνά τις δολοφονίες.

Το δεύτερο παιχνίδι του Xbox που θα έρθει στο Nintendo Switch είναι το Grounded, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Απριλίου.

Το Grounded είναι ένα πολύ ιδιαίτερο, συνεργατικό survival παιχνίδι, στο οποίο παίζετε ως παιδιά που έχουν συρρικνωθεί στην πίσω αυλή τους και παλεύουν με το περιβάλλον και τα έντομα για να επιβιώσουν. Περισσότερα μέσα από τον player που ακολουθεί.